• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Çocuklarımız bizim aynamızdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


İSTANBUL- Okul başarısında ve çocuğun sosyal hayattaki öz güveninde ailelere çok önemli görevler düştüğünü belirten Psikolojik Danışman ve Eğitimci Hanife Okutan: "Anne ve babanın ilgisi, şefkati ve merhametinin çocuğun hayattaki başarısında çok büyük tesirleri vardır. Evlatlarımızı yedirdim, içirdim gibi ihtiyaçlardan ziyade onların isteklerinin, duygularının farkına varmalıyız ki gelecekçe çocuklarımızın başarılı olmasına katkıda bulunabilelim" dedi.

Bizim yaptığımız her hareket, davranış biçimi çocuğumuzla eş değerdir
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği söyleşide, Psikolojik Danışman ve Eğitimci Hanife Okutan: "Bizim yaptığımız her hareket, davranış biçimi çocuğumuzla eş değerdir. Bir aile çocuğunun sürekli televizyon izlemesinden şikâyet ediyorsa, öncelikle kendisinin bilgisayar, televizyon karşısında ne kadar vakit geçirdiğine bakmalı" diye konuştu.

Okul başarısını etkileyen etmenlere de dikkat çeken Okutan: "Bir çocuk sürekli takdir teşekkür almıyorsa bu başarısız olduğu anlamına gelmez. Önemli bir detayda her çocuk akademik alanda başarılı olması gerekmiyor, sosyal hayatındaki başarıyı da es geçmemeliyiz. Ailenin eğitime verdiği önem, çocuktan beklentileri, soysa-kültürel durumları çocukların okul başarısında en önemli etkenlerdendir" diye belirtti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir