• DOLAR 32.529
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2453.245
  • ...
"Devletin sessizliği suçluluğundandır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Roboski katliamının yıl dönümü münasebetiyle bir basın açıklaması yayınlayan Hür Dava Partisi Van İl Başkanı Av. Rasim Sayğın, 28.12.2011 tarihinin Kürdistan topraklarında yaşanmış bir trajedinin yıldönümü olduğunu belirterek, "Aradan geçen 2 yıla rağmen bu katliamın sorumluları hakkında ciddi bir soruşturma yapılmadığı gibi, bu olayın faillerinin yakalanmasına yönelik bir adım dahi atılmamıştır. Görülen o ki bir özrü dahi çok gören devlet, verdiği tazminatları bir lütuf olarak görüp, bu olayın unutulmasını beklemektedir." diyerek bu güne kadar olay karşısında takınılan tavrı eleştirdi.

 

"Devlet, bu olayda sorumluluğunu kabul etmelidir"
34 Kürt vatandaşın katledildiği bu katliamın sorumlularının bir an evvel ortaya çıkarılması gerektiğini söyleyen Sayğın, devletin, vatandaşın can ve mal emniyetini sağlaması gerektiğini ve bunun devlet için bir zorunluluk olduğunu söyledi.

 

Sayğın, "Bu hakları ihlal eden kim olursa olsun devlet bunun gereğini yapmalıdır. Hukuka en başta devlet uymalıdır. Devlet, bu olayda sorumluluğunu kabul etmelidir. Roboski, devlet eliyle işlenen bir katliamdır. Terörle mücadele adı altında sürdürülen kirli savaşın bir sonucu olan Roboski katliamı, sistemin onlarca yıldır yaptığı cinayetlerden sadece biridir ve devlet bu katliamla suçüstü yakalanmıştır" diyerek yıllarca Kürdistan bölgesinde yaşanan kirli savaştan insanların büyük bir mağduriyet yaşadığını ifade etti.


"Roboski olayı devletin yüz karartıcı uygulamalarından bir tanesidir" Son olarak katliamda hayatını kaybedenlere Allah'u Teâla'dan daha rahmet ve ailelerine sabırlar dileyen Sayğın, Roboski olayının devletin yüz karartıcı uygulamalarından bir tanesi olduğunu söyledi.

 

Sayğın, " Bilinmesini isteriz ki bizler, bu olayı unutmayacağız ve unutturmayacağız. Devletin Etkin soruşturma yapma noktasındaki sessizliği, suçluluğundandır" dedi. (Fikret Özkan - İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir