• DOLAR 32.468
  • EURO 34.703
  • ALTIN 2436.26
  • ...
Zulüm Bizdense Ben Bizden Değilim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diktatör rejimin, Despot lideri Esedin yaptığı katliamlardan, öldürülen yüzbinlerce insanlardan, tecavüz edilen onbinlerce masum bacılarımızdan sonra, son olarak; gündemde sadece bir süre yer edinen kimyasal saldırı için, emperyalizmi kendilerine misyon edinmiş sömürücüler bu hadise için `insanlık suçu` dediler. Geçtiğimiz günlerde bir tv organında Amerikadan yayın yapan bir programa denk geldim. Bir konuşmacı şöyle diyor: ``Siz Esedin kullandığı bu ilk kimyasal mı zan ediyorsunuz? Esed, bugüne kadar göze batmayacak ufak çaplı kimyasallar kullanıyordu. Baktı, ses çıkaran yok, bu defa `büyük oynayayım`dedi.

Günlerce sömürücüler tarafından savaş naraları atıldı.. Herkes hayran kaldı.. Eğer kimyasal kullanılmadan önce girmeye niyetlenseydi Abd, Karşısında Çin, Rusya, İran, olacaktı.. Kimyasal, atacağı adımı sadece meşrulaştırdı. Esed tüm bunlara rağmen, katliamlara devam etti. Kimseyi aldırmadan, bıkmadan..
Çünkü biliyordu; kimyasal dahi bir kaç gün medyaya yer alıp `insanlık suçu` deyip geçenler varken,
milyonlarca insanlı katletmesine, masum bacıların ırzını gasp etmesine göz yumacaktı sömürücüler.
Nedendir bilinmez, İslam adına nara atan çoğu Alim diye geçinen Hocalar, bu gözümüzün önünde gelişen olaylara pek sessiz kaldı.
 

Peygamber Efendimiz (s.a.v) bir hadisinde buyuruyor;
``Bir münkeri (kötülüğü) gördüğünüzde onu elinizle düzeltin. Yapamıyorsanız dilinizle, onuda yapamıyorsanız kalbinizle buğz edin. Bu ise imanın en zayıf halidir. Onu da yapamayan birinde, bir hardal tanesi kadar dahi iman yoktur.``
Zalimin zulmüne susmak, mazluma hakarettir.
 

Yazımı, tüm bu katliamlara suskun kalan şahıslara ithafen bir örnek ile sonlandırıyorum.
Uluslararası Dayanışma Örgütünde barış aktivisti olan, Rachel Corrie, okuduğu okulunun son sınıfında bir proje icabı Gazzeye gönüllü olarak gitmesi sonucu, Orada bir İsrail buldozerinin evleri yıkmasına şiddet dışı eylemlerle karşı çıkması dolayısıyla ``Zulüm bizdense ben bizden değilim`` diyerek zırhlı buldozerin altında kalarak, hayatının baharında gözlerini yumdu..

 

Harun Ceylan / Adana – Yaş: 20
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir