• DOLAR 32.44
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2441.494
  • ...
'Elektrik kesintilerine tepkiler dinmiyor'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR-Merkez Bağlar ilçesi Hatboyu Caddesi'nde toplanan bir grup vatandaşlar, cadde üzerinde araba tekerlekleri yakarak elektrik kesintilerine karşı tepkilerini gösterdiler.

 

Cadde üzerinde yakılan ateş trafiğin bir süre akışına neden olurken, bazı vatandaşların da yanan ateşi caddeden kaldırdığı gözlendi.

 

Toplanan halk, Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) yetkililerinin kendileriyle yeterince ilgilenmedikleri, arızaları doğru dürüst onarmadıkları, üstelik telefonlara da cevap vermediklerinden dolayı bu tür eylemler yaptıklarını belirttiler.

 

'Bizi bu eziyetten kurtarın'
DEDAŞ'tan gelen görevlilerin doğru dürüst arızalarla ilgilenmediklerini dile getiren adını vermek istemeyen bir mahalle sakini, "Üç gündür DEDAŞ'ı arıyorum ama telefonlarımı hep meşgule atıyorlar. Sesimizi ancak bu tür eylemler yaparak duyurabiliyoruz. Yaptığımızın yanlış olduğunu biliyoruz ama başka çaremiz kalmadı. Elektrik sorunlarına bir çözüm bulunmazsa elektrik trafoları da yakılabilir. Yetkililer bir an önce elektriklere kalıcı çözüm bulmalıdırlar." dedi.

 

'Ev eşyalarımızın çoğu bozuldu'
Elektrik kesintilerinden dolayı tepkisini dile getiren diğer bir vatandaş, "On günden fazladır burada elektrik sıkıntısı çekiyoruz. DEDAŞ görevlileri bu elektrik sorunlarına çözüm bulmalıdır. Evlerimizde bulunan elektrikli ev eşyaları, elektrik kesintilerinden dolayı bozuldular." açıklamasını yaptı. (Hamza Adiyaman/Ali Adiyaman- İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir