• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mısır`da Gösterilere  Müdahale: İki Şehid
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KAHİRE: Mısır`da Cuma namazının ardından Kahire ve diğer illerde “Müslüman Kardeşler’in terör örgütü” ilan edilmesini portesto etmek üzere yüzbinlerce kişi meydanlara çıktı. El Ezher Üniversitesi öğrenci yurdu ve diğer bölgelerdeki eylemlere cunta polisi göz yaşartıcı bomba ve av tüfeği ile müdahale etti. Kahire’nin Maadi, Helvan, Mukattam, El Mesken ve Medinet en Nasr semptlerinde gösteriler ve polisin buna sert müdahalesi devam ediyor.

İskenderiye, Kefr eş Şeyh, Mansura ve Giza gibi şehirlerde eylemlere polisin sert bi şekilde müdahale ettiği gözleniyor. Cunta polisini göstericileri dağıtmak için bu gün saçma atan av tüfeğini kullanması dikkat çekiyor. Cunta Polisinin bir eylemci kadını sürüklediği de medyaya yansıdı.
 

El Cezire televizyonu cunta polisinin müdahalesi esnasında iki kişinin Şehid olduğu belirtti. Diğer kanallar konu ile ilgili bilgi vermedi. Ancak ölüm olayının hangi şehirde olduğunu konusunda bilgi verilmedi. Elf Mesken semtinde en az 100 kişinin yaralandığı belirtiliyor.

Kahire çevresi ve Helvan’da cunta polisi araçlarının eylemciler tarafından ateşe verildiği belirtiliyor. Dün gece İskenderiye’denin farklı bölgelerinde ve El Ezher Üniversitesi öğrenci yurdunun önünde de gösteriler vardı. Cunta polisi müdahalesinin ardından bir öğrenci Şehid oldu.

Suhac şehrinde cunta polisi eyleme müdahale ederek,17 eylemciyi tutukladı. Bu günkü gösterilerde 28`i kadın 147 Ihvan taraftarının bu gün tutuklandığı belirtildi.
 
POLİSTEN SERT MÜDAHALE

Kahire`de Medinet Nasr, Giza, Verrak ve Matariye bölgelerinin yanı sıra Ezher Üniversitesi`nin öğrenci yerleşkesi önünde yapılan protesto gösterisine katılımın güçlü olduğu gözlendi. Üniversite dışında yapılan protestolara müdahale eden cunta güçleri göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı bomba ile saçma kullandı.

Cunta polisinin sert müdahalesine rağmen dağılmayan göstericiler ile cunta güçleri arasında zaman zaman çatışmalar çıktı.

Gösterilerin yoğun katılımla yapıldığı Delta bölgesindeki Buhayra`ya bağlı Ebul Matamir ile Said bölgesinin başlangıcı kabul edilen Beni Süveyf ile Kına, Garbiye ve Kalyubiye`de de cunta güçleri gösterileri dağıtmak için biber gazı ile müdahalede bulundu.
 
 
RABİA PANKARTLARIYLA İNSAN ZİNCİRİ

Şarkıye`de de insan zinciri oluşturan kalabalık gösterici grup trafiğe engel olmadan Rabia işaretli pankart ve Muhammed Mursi resimleriyle darbe karşıtı protestolarda bulundu. Bu gösteride de atılan sloganlarla İhvan`ın terör örgütü listesine alınması eleştirildi.

Kahire`nin kuzey doğusunda Mansura kentinde 25 Aralık günü meydana gelen bombalı saldırıda 16 kişi hayatını kaybetmiş, ardından cuntacı Biblavi Hükümeti Bakanlar Kurulu İhvan`ı terörist örgüt listesine aldığını açıklamıştı.

Bakanlar Kurulu ayrıca üyeliği belirlenen herkese ağır cezai müeyyideler uygulanacağını bildirmişti. 
 
Dünya Bülteni
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir