• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
Çukurova Camii ve Kur'an Kursu'nun temeli atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Merkez Çukurova ilçesi Güzelyalı Mahallesi'nde yapılmak istenen Camii ve Kur'an Kursu'nun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Temel atma törenine Adana İl Müftüsü Arif Gökce, Çukurova Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, İl Müftü Yardımcısı İhsan Yeğen, Çukurova İlçe Müftüsü Abdullah Demir, daire personeli, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan tören, konuşmalarla devam etti. Törende konuşan Adana İl Müftüsü Arif Gökçe, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Türkiye'nin her yerinde Kur'an öğretimini sağlayacak müesseseler kurulması için özel çabalar sarf ettiğini söyledi.

Kur'an'ın dünyanın her yerinde okunduğunu anlatan Gökçe, "Özellikle ecdadımız Kur'an'a ve İslam'a en büyük hizmeti yapmış. Bu hizmeti karşılığında da yücelmiş ve insanlığın nezdinde büyük değer kazanmış bir millet olma hususiyeti taşıyor. Çünkü Kur'an kendisine hizmet edenleri yüceltir. Kur'an kendisini okuyanları kendisiyle amel edenleri Allah katında en makbul kul olma derecesine yükseltir. Tabi Kur'an'ın öğretilmesi için de müesseselere ihtiyaç var. Buraya bir Kur'an Kursu inşa edilecek, inşallah bu kursun sevabı ahirete kadar devam edecektir." dedi.

Çukurova İlçe Müftüsü Abdullah Demir de, yaptığı açılış konuşmasında, temeli atılan Kur'an Kursu hakkında bilgi verdi ve kursun yapılacağı arsayı bağışlayan ve yapımını üstlenen hayırseverler başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kur'an Kursu binasının yapılacağı arsayı hibe eden Cumali Gök, bu günün kendisi için çok önemli bir gün olduğunu ifade ederek, "Bu kursun yapılmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Protokol konuşmaların ardından tekbirler ve dualar eşliğinde kurban kesilerek Kur'an Kursu'nun temeli atıldı. (Yunus Emre - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir