• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İhvan`dan `terör örgütü` kararına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı`ndan (İhvan), darbe destekli Bakanlar Kurulu kararıyla, terör örgütü listesine alınmaları üzerine yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Karar, illegal hükümetin, İhvan`ı dışlamak, tamamen ortadan kaldırmak ve meydanı darbecilere bırakmak için yürüttüğü karalama kampanyasının bir parçasıdır. ABD ve israil`i memnun etmeyi de hedeflemektedir`` denildi.

İhvan`ın tüm baskılara rağmen barışçıl çizgide ısrarcı olacağı vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

``İhvan`ı şiddete zorlayanlar ve ülkede iç savaş kışkırtıcılığı yapanlar başarısız olacaktır. İhvan`ın, dini duruşu, insani ve milli tutumu barışçıldır. Mısır`da darbeye direnen unsurlardan birini hedef alan bu karar, darbeyi hezimete uğratacak halk hareketlerini sonlandıramayacaktır. Karar, İhvan`ın kazandığı seçimlere katılıp kaybetmiş yasa dışı bir hükümetin kararıdır. Delilsiz yargılayan da onlar, kararı infaz edenler de onlar.

Mısır`da darbenin ardından İhvan`ın yasaklanmasına yönelik açılan davada ilgili mahkeme, "İhvan`ın ve bağlı tüm oluşumların faaliyetlerinin yasaklanması, Müslüman Kardeşler Derneği`nin kapatılması ve derneğe ait taşınır ve taşınmaz mal varlığına el konulması"na hükmetmişti.

Darbe destekli Bakanlar Kurulu da Dekahliye saldırısını gerçekleştirmekle suçladığı İhvan`ı, "terör örgütü" ilan etmiş ve üyeliği belirlenen herkese ağır cezai müeyyideler uygulanacağını açıklamıştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir