• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bu karışımla pek çok hastalığa meydan okuyacaksınız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HATAY - Hatay'ın İskenderun ilçesinde Şifalı Bitkiler dükkânı işleten Beşir Baysoy, tarçın ve bal hakkında bazı bilgilendirmelerde bulundu.

Aynı zamanda Tıbbi ve Aromatik Bitkiler bölümünden mezun olan Baysoy, "Bal ve tarçın karışımının birçok hastalıklara iyi geldiği saptandı. Bugünün bilim adamları birçok hastalıkların tedavisinde balı çok etkili bir ilaç olarak kabul ediyor." dedi.

Eski Yunan tıbbında olduğu kadar Ayurvedik tıpta da bal, asırlarca hayati ilaç olarak kullanıldığını ifade eden Baysoy sözlerine şöyle devam etti. "Bal her türlü hastalıkta herhangi bir yan etkiye sebep olmaksızın kullanılabilmektedir. Bal ve Tarçın eski Yunan tıbbında hayati önem taşır. Bal tarçın ile birleştiğinde hastalıklarda engel tanımıyor. Bal, bozulmayan ya da küflenmeyen tek yiyecek. Halk ağzıyla şekerlendiği ifade edilir. Ancak bal aslında soğuk ve karanlık yerde bekletilirse yalnızca kristalleşir. Ağzını gevşetip ılık suda bekletirseniz kendiliğinden erir." ifadelerinde bulundu.

Doğal güzellik yaratır
Baysoy, "Tarçın ve bal maskesi cildinizi derinlemesine temizlerken, ergenlik dönemi ve strese bağlı olarak çıkan sivilceleri tedavi ediyor. Günlük kullanıma uygun bal ve tarçın maskesinin hazırlaması ve uygulaması basittir. Cilt hücreleri geceleri kendini yeniler. Tarçın ve bal maskesini gece uyumadan önce yüzünüze sürüp uyursanız daha etkili olduğunu göreceksiniz. Cildin genç ve sağlıklı kalması sağlanır. Bal ve tarçın maskesini her gün uygulayabilirsiniz." şeklinde konuştu.


Tarçın ve Bal mucizesi
Tarçınlı bal düzenli kullanıldığında pek çok ilaçtan daha sağlıklı ve daha etkili olduğunu söyleyen Baysoy, "Bal ve tarçın karışımının pek çok hastalığı iyileştirdiği biliniyor. Hiç bir yan etkisi de bulunmuyor. Şekerli olmasına rağmen doğru miktarda alındığında diyabet hastalarına dahi zarar vermiyor." ifadelerini belirtti.

Baysoy son olarak, "Kalp hastalıkları, arterit, idrar yolu enfeksiyonu, kolesterol, soğuk algınlığı, boğaz tahrişi, gaz, bağışıklık sistemi, sindirim güçlüğü, grip, boğaz ağrısı, sivilceler, cilt enfeksiyonları, kilo verme, kanser, yorgunluk, kötü nefes, işitme kaybı gibi hastalıklara bal ve tarçın karışımı kullanmanızı tavsiye ediyoruz" diye konuştu. (Fikret Kavgalı/Murat Çelik-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir