• DOLAR 32.489
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2441.591
  • ...

MERSİN- Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan OSB Meslek Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi.

 

MTSO Başkanı Şerafettin Aşut ve beraberindeki Mersin-Tarsus OSB müteşebbis heyeti üyeleri Hasan Tufan Ballı ve Cenk Cenkcimenoğlu ile OSB müdürü Halil Yılmaz'dan oluşan heyeti OSB Meslek Lisesi Müdürü Ertuğrul Daşdemir karşıladı.

 

Ziyareti sırasında Okul öğrencilerine de hitap eden Başkan Aşut, kendisinin de bir Meslek Lisesi mezunu olduğunu ve bununla gurur duyduğunu ifade etti.

 

Aşut, konuşmasında Meslek Liselerinin ve bu okullardan mezun olan  gençlerin Türkiye sanayisinin ve ekonomisinin omurgası olduğunu ifade ederken, bu okullardaki eğitim kalitesinin doğrudan Türkiye ekonomisinin kalitesi ile ilgili olduğunu vurguladı.

 

Aşut, eğitimin sadece dört duvar arasında olmadığını, özellikle meslek eğitimin uygulamalı yanının çok önemli olduğunu vurguladı.

 

OSB Meslek Lisesinin sanayinin kalbinde yer almasının, buradaki öğrenciler için büyük bir avantaj olduğunu söyleyen Aşut, okul yönetiminden stajlar konusunda hassas olmalarını ve buradaki firmalar olarak her zaman yanlarında olduklarını ifade etti.

 

Şerafettin Aşut, konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı. (Osman Öksüz-İLKHA)