• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ülkemiz ve milletimiz adına endişeliyiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Partisinin İzmir İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu değerlendiren Kılıç, hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet ve talan gibi konularının kimsenin müsamahasına tabi olamayacağını ifade etti. Yetim hakkına tenezzül eden, devletin ve milletin malını zimmetine geçiren varsa ortaya çıkarılması gerektiğini vurgulayan SP`li Kılıç, yargı bağımsızlığı içerisinde iddiaların sonuna kadar araştırılmasının önemine dikkat çekti.

Soruşturmaya müdahale yapılmamasını savunan Şerafettin Kılıç, "Kamuoyunda gerçeklerin karartıldığına dair bir kanaat oluşturacak müdahalelerden kaçınılmalıdır. Yolsuzluğa bulaşan varsa, kim olursa olsun asla üstü örtülmemeli ve tüyü bitmedik yetimin hakkı kimseye yedirilmemelidir. Soruşturmanın selameti açısından ismi geçen bakanların istifa etmesi doğru olmuştur. Uzun zamandır dilden dile dolaşan yolsuzlukların, rüşvetlerin, ihale takipçiliğinin önüne geçilmelidir. Ayrıca bu operasyonlarla alakalı dış güçlerin bir etkisi varsa, bu da mutlaka açığa çıkarılmalıdır." dedi.

"Makam ve menfaat kavgaları"
Ülkenin böyle bir duruma düşmesinden hiçbir şekilde memnun olmadıklarını dile getiren Genel Başkan Yardımcısı Kılıç, "Bir tarafta yolsuzluk, rüşvet, karapara aklama, ihaleye fesat karıştırma iddiaları var. Diğer tarafta ise tehditler, şantajlar, biriktirilen ve şimdi ortaya saçılan dosyalar var. Devlet içerisinde derin ve paralel bir yapılanmaya elbette müsaade edilemez. Bu tür yapılanmalar var ise sorumlular açığa çıkartılarak gerekli işlemler yapılmalıdır. Karşılıklı beddua, lanet ve tehditlerden ülkemiz kaybediyor, milletimiz kaybediyor. Birilerinin iktidar, makam ve menfaat kavgaları yüzünden Türkiye`yi çökertmesine bu milletin izin vermemesi gerekir." şeklinde konuştu.

Yaşanan gelişmelerle Türkiye`nin itibar kaybettiğini ve ekonomisinin de zarar gördüğünü kaydeden Saadet Partili Kılıç, bu restleşmenin Türkiye`ye maliyetinin 30 milyar dolar civarında olduğu öne sürdü.

`Haktan ve hakikat`ten yanayız
Vatandaşların yaşanan gelişmelerde Saadet Partisi`nin hangi tarafta olduğunu sorduğunu belirten Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz iki taraftan yana da değiliz. Ne yolsuzluk ve rüşvetin tarafında, ne de tehdit ve şantajın tarafındayız. Biz sadece `Haktan ve hakikat`ten yanayız. Saadet Partisi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkiye`deki bütün gelişmeleri, 44 yıldır siyaset sahnesinde yürüttüğümüz sorumluluk şuuru ve milletin vicdanı olma ilkeleriyle değerlendiririz. Türkiye`de yolsuzluk ve hırsızlıkla suçlanmayan tek parti Milli Görüş partileridir. Ne merkezi iktidarda, ne de yerel yönetimlerde hakkımızda açılmış tek yolsuzluk davası yoktur." (İlyas Yıldız - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir