• DOLAR 32.45
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2439.955
  • ...
Sanayicilere CBÜ Teknokent'inin tanıtımı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Celal Bayar Üniversitesi öncülüğünde "CBÜ Teknokenti Tanıtımı ve Kümelenme" konulu toplantı yapıldı. Toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Özkaya, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Doç. Dr. Erbil Kalmış, Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Murat Erbil, MASİAD Başkanı Muhittin Çalımcı, Abdurrahim Aslan, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve CBÜ-TEKNOPARK yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Enver Atik, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Doğan Uysal, İİBF Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Mustafa Miynat ve Doç. Dr. Birol Kovancılar, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Çevik, Kümelenme Uzmanı Ekonomist Haktan Sevsay, CBÜ TEKNOPARK Genel Müdürü Cem Tuna ve Manisa'da faaliyette bulunan makine-kalıp sektörü temsilcileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Özkaya, bilimsel gelişmenin sanayi ile buluşması ve üretime katkıda bulunmasına büyük önem verdiklerini ifade ederek; üniversite-sanayi işbirliğinin üniversite, sanayiciler, Manisa ve ülkemiz açısından büyük öneme sahip olduğunu dile getirdi. Celal Bayar Üniversitesi olarak 11 fakülte, 5 yüksekokul, 15 meslek yüksekokulu, 3 enstitü, 21 araştırma merkezi ve yeni kurulan CBÜTEKNOKENT Teknoloji Geliştirme Bölgesi ile Manisa ve ülke sanayisinin hizmetinde olduklarını, Türkiye'nin 2023 hedefleri açısından bu tür toplantıların büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

Abdurrahim Aslan, Manisa Makine ve Kalıp İmalatçıları Birliği ile ilgili bilgilendirmede bulunarak, oluşturacakları birlik sayesinde üretim, pazarlama ve bilgi paylaşımı konusunda büyük avantajlar elde edebileceklerini söyledi. Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Doç. Dr. Erbil Kalmış ise, Bakanlık olarak Türkiye'nin hedefleri doğrultusunda firmaların dünya ölçeğinde daha rekabetçi olmaları için bütün imkanlarını seferber ettiklerini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından Türkiye ekonomisinin mevcut durumu ve gelecek perspektifiyle ilgili bir sunum yapan İİBF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Miynat, Türkiye ekonomisinin son dönemde önemli gelişmeler kaydettiğini ve bu gelişmenin sürdürülebilir hale getirilmesinin önemli olduğunu söyledi. 2023 hedefleri açısından ihracatın ve büyümenin önemli olduğunu, hedeflerinin 2050 ve daha fazlası olması gerektiğini söyledi.

CBÜ TEKNOKENT Teknoloji Geliştirme Bölgesi konusunda bir sunum yapan Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve CBÜ-TEKNOKENT yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Enver Atik, teknokentlerin yüksek teknoloji kökenli firmaların oluşmasını ve gelişmesini teşvik ettiğini, kümelenme ortamı oluşturarak firmalar arası sinerji ve işbirliği fırsatlarını, beyin göçünü önleyerek de bulundukları çevrenin refah düzeyini artırdıklarını söyledi.
Kümelenme ve işletmelere sağladığı avantajlar konusunda bilgi veren Uzman Haktan Sevsay ise, kümelenme olan coğrafyada yeni girişimlerin başarı şansının daha yüksek olduğunu belirtti. (Ramazan Sındıraç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir