• DOLAR 32.58
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2457.023
  • ...
"Ayakkabı kutularıyla eylem yaptılar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA -Ülke gündemine 17 Aralık gününden itibaren bomba gibi düşen yolsuzluk ve rüşvet operasyonları ile sonrasındaki gelişmeler, üç bakanın istifasıyla devam ediyor.
Bursa Merkez Osmangazi ilçesi Fomara Meydanı'nda toplanan yaklaşık yüz kişilik bir grup, operasyonlar ve sonrasındaki gelişmeler nedeniyle ayakkabı kutuları ile eylem yaptı.

Aralarında CHP İl Başkanı Metin Çelik'in de bulunduğu eylemciler, halaylar eşliğinde gösteri düzenledi. Sık sık Başbakan Erdoğan ve Hükümet aleyhine sloganlar atan grup, ayakkabı kutularının içerisine bıraktıkları patates ve soğanlarla, dolarlara atıfta bulundu.
Grup adına bildiri okuyan CHP İl Başkanı Çelik, yolsuzluk operasyonlarına ilişkin yaptığı açıklamada hükümete yüklendi.

Çelik, "Rüşvetin, yolsuzluğun tavan yaptığı rezil ve kokuşmuş bir siyasal iklimi hep birlikte soluyoruz. Türkiye günlerdir rüşvetle, yolsuzluklarla, çelik kasalardan ve ayakkabı kutularından çıkan dolarlarla çalkalanıyor." dedi.

Başbakan'ın ülkeyi hortumcular vadisine dönüştürdüğünü iddia eden Çelik, "Banka Genel Müdürü'nün evine milyon dolarları hangi çetenin üyeleri koydu? Bakan çocuklarının yatak odalarına çelik kasaları kim yerleştirdi?" diye sordu.

Gösterilerde bakan ve bakan çocuklarının isimlerini ve posterlerini taşıyan göstericilerin sık sık hükümet aleyhine sloganlar attığı görüldü. Basın açıklamasının okunmasının ardından, vatandaşlara küçük kutucuklar dağıtılırken, kutuların içinden Mevlana'ya ait hikmetli ve veciz sözlerin çıkması ise dikkat çekti.

"Üniversite'de yumurtalı protesto!"
Öte yandan Uludağ Üniversitesi Görükle kampüsünde bir araya gelen öğrenci kollektiflerine üye bazı öğrenciler, Halk Bankası üniversite şubesine saldırdı. Eylemcilerin ayakkabı kutularında sakladıkları yumurtalarla bankaya saldırdığı öğrenildi. (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir