Hurmanın Bilmediğimiz Faydaları
Ramazan ayında daha çok tükettiğimiz ve içeriğinde kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir, potasyum, kükürt vs mineraller bulunan hurmanın sayısız faydası var.
Ramazan ayı ile özdeşleşen hurmanın sayısız faydaları bulunmaktadır. İçeriğinde minerallerden kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir, potasyum, kükürt, klor, fosfor, vitaminlerden B grubu, A, C vitamini, beta-karoten bulunan hurmanın işte bazı faydaları:
*Günde 2 adet tüketilen hurma kabızlık, sindirim problemi, zayıflık, iştahsızlık, kalp problemleri, mide bulantısı ve hatta kanser başta olmak üzere birçok hastalığa karşı koruyucudur.
*Birçok besin öğesini yüksek oranda içeren tek meyve olan hurma bebek ve çocuklarda sağlıklı büyüme ve gelişmeyi sağlar.
*İçeriğindeki oksitosin hormonu benzeri bir madde ile doğumu kolaylaştırır, emziklilikte süt miktarını artırır.
*Göz sağlığı için önemli olan beta karotenden zengindir ve düzenli tüketildiğinde özellikle gece körlüğüne faydalı olduğu bilinmekte.
*Lif oranı yüksek olmasıyla laksatif etkiye sahiptir, kabızlık sorunu yaşayanlar akşamdan bir bardak su içine 2 adet hurmayı ilave edip sabaha kadar bekletip aç karnına tükettiklerinde bu sorundan kurtulabilirler.
*Kalori ve besin değerinin yüksek olması kilo alamama problemi yaşayanlarda faydalıdır. İçeriğinin %60`ı şekerdir. Akşam yatmadan önce 1 bardak süte 2 adet hurma ve 1 yemek kaşığı bal ilave edip tüketin.
*Kalp hastalıklarında özellikle ritm bozukluklarında faydalıdır, LDL (kötü kolesterol) seviyesini düşürür.
*Karaciğer yağlanmasına karşı koruyucudur ve toksik maddelerin atımını hızlandırır.
*İçeriğinde en az 20 adet farklı aminoasit içermektedir. Hücre yaşlanmasına karşı korur, bir nevi gençlik iksiridir.
*B vitaminlerinden ve magnezyum mineralinden zengin olması nedeniyle depresyona, sinir hastalıklarına karşı koruyucudur.
*Aç karnına tüketildiğinde barsak parazitlerini öldürür.
*Hiçbir yan etkisi olmayan, kansere karşı koruyan doğal bir ilaçtır.
İLKHA