• DOLAR 32.585
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2457.692
  • ...
Toroslu köylüler bilinçlendiriliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Toroslar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, çiftçileri bilinçlendirmek ve olası kayıpların önüne geçebilmek için 'Tarımda Eğitim Seferberliği'nden sonra şimdi de 'Hayvancılıkta Eğitim Seferberliği' başlattı.

Bu bağlamda Toroslar Kaymakamı Kaya Çıtak tarafından Çelebi köyünde bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Kaymakam Çıtak, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca hazırlanan proje kapsamında dağıtımı yapılan İvesi koyun sahiplerine bin 500 TL'lik yem yardımı yapılacağını bildirdi.

Çıtak konuşmasında, "Bu olumsuzlukları asgariye indirmek ve ekonomik kayıpların önüne geçebilmek için kış aylarında bakım ve temizlik önemli olmaktadır. Verimliliğin ve üretimin artırılması için bakım ve besleme şartlarına azami dikkat edilmesi gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

Hayvan bakımı hakkında bilgi veren Çıtak, sözlerine şöyle devam etti, "Çiftçilerimizin çok üzerinde durmadığı ancak önemli bir diğer husus da hayvanların kış boyunca ağıllarda tutulması ve güneş ışığından yeterince faydalanamamasıdır. Bu durum koyunların kemik gelişimini ve verimini olumsuz yönde etkilemektedir. Yine yeterince güneş ışığı alamayan hayvanlarda 'Koyun yün yeme hastalığı' olarak da bilinen 'Pica hastalığı' da görülebilmektedir. Bu tür durumlara sebebiyet vermemek adına hayvanların düzenli olarak ağıl dışına çıkarılması ve güneşlenmesi sağlanmalıdır."

Kış ayları boyunca tüm köylerde toplantıların devam edeceğinin altını çizen Çıtak, yapılacak olan toplantılar ile çiftçilerin bilgilendirilmesi amaçlandığını söyledi. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir