• DOLAR 32.543
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2456.658
  • ...
`Kardeşi kardeşe düşman eden dünya sevgisidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
TRABZON - Trabzon-Akçaabat Yedi İklim Derneği ile Mustazaflar Cemiyeti gönülleri, Trabzon`un Akçaabat ilçesinde "Aile ve Kardeşlik Hukuku Konferansı" düzenledi.

Özel bir düğün salonunda düzenlenen konferans yoğun bir katılımla gerçekleşti. Konferansa konuşmacı olarak Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş Hoca katıldı.
Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program kısa bir sinevizyon gösterisi ve ilahi ezgilerle devam etti.

"Düşmanlık evde başlar"
İzledikleri sinevizyonda siyah ile beyazın kucaklaştığını gördüklerini ancak günümüzde düşmanlıkların evlerde başladığına şahit olduklarını ifade eden Göktaş Hoca, "Kardeşi kardeşe düşman eden dünya sevgisidir." dedi.

Evdeki şiddetin başka bir sebebi: Miras
Evlerdeki şiddetin başka bir sebebinin de miras kavgası olduğuna değinen Göktaş Hoca, mahkemeleri örnek göstererek, mahkemelerdeki davaların yüzde 75`şinin miras davaları olduğunu vurguladı. Göktaş Hoca, "Mahkemeler miras kavgası ve mal kavgaları ile dolup taşmışken bizin elin yabancısıyla kardeş olmamıza imkân var mı? Onun için buralardan başlamalıyız. Zenci ile beyazı kucaklaştırmak için fırın fırın ekmek yemek gerek. Bu yüzden bu işe evden başlamak lazım. Kardeşlik nasıl bozuldu? Bunu görmek lazım ve onu tamir etmek gerekir" tespitinde bulundu.

"Kâfiri kâfir yapan dünya muhabbetidir"
Kardeşliği bozan en önemli etkenin dünya malı ve dünya sevgisi olduğunu ifade eden Göktaş Hoca, sözlerini şöyle sürdürdü; "Dikkat edersiniz kardeşi kardeşe düşman eden dünya malıdır, buna iyi dikkat edin… Dünya malı en hafifinden başlar ilerler mi ilerler. Bunu bir üşütme meselesine benzetmek lazım, ufak bir havanın gelmesi hafif bir üşütmedir. Biraz sonra hapşırma öksürük başlamışsa bu biraz daha ilerlemiş üşütme oluyor. Daha ilerisi de olur bunun boğazın veya ciğerin intihap tutması daha da ilerisi var mı var. Zatürredir. Bununla da insan ölür mü ölür. Demek ki en ufak ürpertinin adı da üşütmektir, seni mezara sokan üşütmekte üşütmedir, yoksa ahirete karşı dünyayı mı seçtiniz/tercih ettiniz. Dikkat edin bu alet çok şiddetlidir küfre kadar gidebilir. İnsan dünya sevgisinden dolayı kâfir olabilir mi? Olabilir. İbrahim Süresi`nin hemen başında `O kâfirlerin vay haline` deniliyor. Kim bunlar onlar ahirete karşı dünyayı sevenlerdir. Kâfirlerden bahsederken bakın şunu inkâr edenden bahsetmiyor, dünya sevgisi diyor. Kâfiri kâfir yapan dünya muhabbetidir."

Program dualarla sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir