• DOLAR 32.574
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2460.99
  • ...
Şenlik Hoca,`Siyasete Atılmamız, İnancımızın Gereğidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL- Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), Bingöl il ve ilçelerinin Belediye başkan adaylarını düzenlediği programla açıkladı.
 
Programda konuşan HÜDA PAR Bingöl Belediye Başkan Adayı Mehmet Şenlik, Siyasete girmelerini inançlarının gereği olarak gördüklerini belirterek, "Bizim siyasete atılmamız, inancımızın bir gereğidir. Bizim inancımıza göre halka hizmet hakka hizmettir. İnsanların en hayırlısı, insanlara en faydalı olanıdır. Belediyecilik insanlara faydalı olmanın, hizmetin yeridir. Partizanlığın, ayrımcılığın ve insanlara tahakküm etmenin yeri asla değildir." dedi.
 
"Temel referansımız Kur`an`dır"
Temel referanslarının Allah`ın kitabı ve Resulullah`ın sünneti olduğunu vurgulayan Şenlik, "Siyasetimizde olduğu gibi riyasetimizde de temel referans dindir. Zira din, sadece bu dünya hayatından ibaret değildir. Eğer din bu dünyada yaşanmıyorsa ahrette bir işe yaramayacaktır. Din işleri ile devlet işleri bir birinden ayrı olamazlar. Bilakis bunlar bir birinden ayrılması mümkün olmayan bir bütündür. Ayrı olunca ne olur? Din devletsiz, devlet de dinsiz kalır." ifadelerini kullandı.
 
"HÜDA PAR alimlerin ve şehitlerin partisidir"
HÜDA PAR`ın bölgenin gerçekleriyle yoğrulmuş bir parti olduğunu ifade eden Şenlik, "Bizim partimiz HÜDA PAR, din ve maneviyat temelinde bölgenin gerçekleriyle yoğrulmuş büyük önderlerin, alimlerin ve şehitlerin partisidir. Şehid Seyyid Kutub`un, Şehid Hasan El Benna`nın ve Şehid Abdulkadir Molla`nın izinden gidenlerin partisidir. Özellikle bu coğrafyanın kutlu şehitleri Şeyh Said`in, Şeyh Şerif`in, Şeyh Abdullah`ı Melekan`ın, Çanlı Şeyh İbrahim ve Şeyh Hasan Efendinin yolundan gidenlerin, yollarına baş koyanların partisidir." dedi.
 
"Siyasetin de bir ahlakı var"
Şenlik, konuşmasının devamında, "Bizim önceliğimiz gençliğimizi buhrandan, bunalımdan, cehaletten, yozlaşmadan ve kula kul olmaktan kurtarmaktır. Önümüzde duran en büyük tehlike, en büyük tehdit yozlaşmadır, ahlaksızlıktır, cehalettir. Bunlar, yolsuzluktan da, yoksulluktan da önce gelir. Ahlaklı bir nesil yetiştirmediğimiz müddetçe, hiçbir şeyimiz doğru düzgün gitmeyecek ve ahtapot gibi bu milletin başına çöken yolsuzlukların ve haksızlıkların sonu gelmeyecektir. Siyasetin de bir fıkhı, bir ahlakı vardır. Helali-haramı vardır. Seçilen kişi seçenleri temsil etmektedir. Seçtiğiniz kişilerin işlediği kötülüklerden, yolsuzluklardan sizler de sorumlu olacaksınız. Amme hizmetinde görev, kutsal bir emanettir. Onu ehil olana ancak verebilirsiniz. Zira emaneti ehline vermek Allah`ın bir emridir. Onu zayi etmek ise, kıyametin alametlerindendir." görüşlerine yer verdi.
 
"Yönetimi ehil olana verin"
Emanet ve adalet konusunda hadislerden örnek veren Şenlik, "Peygamberimiz bir hadisi şeriflerinde şöyle buyurmaktadır; `Emanet, zayi edilmediği müddetçe kıyamet gelmeyecektir` Ashaptan bazıları, `Ya Resulallah emaneti zayi etmek nasıl olur?` diye sorduklarında, `idareyi, yönetimi ehil olmayana vermektir` buyurdular. Yine bir başka hadisi şerifte, `Adaletle insanları idare etmenin bir saati, yetmiş yıllık nafile ibadetten daha hayırlıdır.` buyurmaktadır. İmam Suhreverdi`nin `Adil bir yönetici, bin abidden daha hayırlıdır, çünkü abit sadece kendi nefsini ıslah eder, ama adil yönetici, bütün bir toplumu ıslah eder` diyor. Demek ki siyaset kötü bir meslek değil, faziletli ve erdemli bir sanattır. `Âlimler, Peygamberlerin varisleridir` hadisi şerifinin bir manası da budur. Zira peygamberler, aynı zamanda yönetici idiler. Hazreti Peygamberden sonra, Ebu Bekirler, Ömerler, Osmanlar ve Aliler bu misyonu icra etmişlerdir." dedi.
 
"Müslüman halkın siyasetçileri de kendi içlerinden çıkmalıdır"
Siyasetin insanları yönetme sanatı olduğunu belirten Şenlik, Müslüman bir halkın siyasetçilerinin, kendi içlerinden çıkması gerektiğini ve Müslüman halkın kendi içlerinden çıkardığı siyasetçilerle idare edilmesi gerektiğini vurguladı.
 
"Ayırım yapmadan herkese hizmet götüreceğiz"
Hedeflerinin ayırım yapmaksızın her kesime hizmet götürmek olduğunu söyleyen Şenlik, "Eğer halkımız bizi göreve layık görür, seçerlerse partizanlığın, yolsuzluğun, rüşvetin ve kayırmanın olmadığı, şeffaf ve adil bir belediyecilik anlayışını tesis edeceğimize söz veriyoruz. Herkesin ve her kesimin içinde hakkı bulunan belediye malını yetim malı gibi koruyacağız. Belediyecilik hizmeti, halk için bir lütuf değil, asli bir hakkıdır. Bizim hedefimiz, insanların dini, dili, ırkı, mezhebi, meşrebi, siyasi düşüncesi ve hayat felsefesi ne olursa olsun ayırım yapmaksızın herkese ve her kesime hizmeti adil bir şekilde götürmektir." dedi.
 
"Bingöl yeni bir vizyona kavuşacak"
Bingöl`ün hak ettiği hizmeti alamadığını belirten Mehmet Şenlik, Bingöl`ün çehresinin HÜDA PAR`la değişeceğini ifade ederek, "Şehircilikte bugüne kadar Bingöl`ümüz hak ettiği hizmeti maalesef görememiş, sağlam bir altyapıya, düzgün bir üstyapıya bir türlü kavuşturulamamıştır. Altyapı yapılacak diye bütün bir şehir harabeye dönüştürülmüş, yapılan yapı şimdiden çökmüştür. Bingöl iki deprem yaşadı, ama bu son iki yılda yuttuğu kadar toz yutmadı. Mahalle arası yollardan yükselen toz bulutlarından bacılarımız balkona çamaşır seremez oldular. İnşallah güzel Bingöl`ümüzün çehresi HÜDA PAR`la değişecek ve şirin Bingöl`ümüz yeni bir vizyona kavuşacaktır." şeklinde konuştu.
 
HÜDA PAR Bingöl Belediye Başkan adayı Mehmet Şenlik`in konuşmasının ardından adaylar Kuran`ı Kerim`i öperek Hakka ve halka hizmet etmek için söz verdiler.
 
Program İlahiyatçı Sadullah Arpa`nın okuduğu dua ile sona erdi.
(Emrullah Araz / Salih Torak-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir