• DOLAR 32.529
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2453.245
  • ...
Mısır cuntasına en büyük yardım BAE`den
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 Mısır geçici Başbakanı Mısır`ın geçici Başbakanı Hazım el-Biblavi, "Arap devletleri içinde şimdiye kadar en büyük maddi desteği sağlayan BAE`nin yardımının önemi yalnızca hacminden değil, aynı zamanda ülkenin ihtiyaç duyduğu ilk dönemde gelmesinden de kaynaklanıyor" dedi.

Mısır`ın geçici Başbakanı Hazım el-Biblavi, Birleşik Arap Emirlikleri`nin (BAE) Mısır`a yaptığı yardımın öneminin yalnızca hacminden değil, aynı zamanda ülkenin ihtiyaç duyduğu ilk dönemde gelmesinden de kaynaklandığını belirtti.

Biblavi, BAE Devlet Bakanı Sultan el-Cabir ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Arap devletleri içinde şimdiye kadar Mısır`a en büyük maddi desteği sağlayan BAE`nin yardımının önemi yalnızca hacminden değil, aynı zamanda Mısır`ın ihtiyaç duyduğu ilk dönemde gelmesinden de kaynaklanıyor" ifadesini kullandı.

Biblavi ayrıca, BAE`nin Mısır`a yaptığı yardımların idaresi için Cabir`i görevlendirdiğini ve projelerin takibi için de BAE`nin Kahire`e daimi temsilcilik açacağını kaydetti.

Mısır`da 3 Temmuz`da gerçekleşen askeri darbenin ardından BAE, Suudi Arabistan ve Kuveyt, Mısır`a 4 milyar doları petrol ürünleri olmak üzere toplam 15.9 milyar dolarlık yardımda bulunmuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir