• DOLAR 32.588
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2456.306
  • ...
İzmir`de römorkör yan yattı: 10 ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 ÖLÜ SAYISI 10`A YÜKSELDİ
Genelkurmay Başkanlığından, İzmir tersanesinde romorkörün yan yatmak suretiyle alabora olması sonucu 10 personelin hayatını kaybettiği, 17 personelin yaralı kurtarıldığı bildirildi.

İzmir Valisi Mustafa Toprak ve Büyükşehir Belediye Başkanı CHP`li Aziz Kocaoğlu da çalışmaları yerinde izledi.

Bu arada yan yatan `TCG Değirmendere` römorkörünün bulunduğu havuzda bir mayın tarama gemisinin daha bulunduğu ortaya çıktı. `A6` adındaki bu geminin sorunsuz olarak suya indirildiği, ancak daha sonra denge sorunun ortaya çıktığı ve Değirmendere gemisini iki taraftan destekleyen ve `takarya` adı verilen besleme takozlarının önce birinin kırıldığı, geminin hızla önce bu tarafa, ardından diğer takaryanın da kırılmasıyla diğer tarafa çok hızlı yattığı ifade edildi.

TSK: BAZI ASKERİ VE SİVİL PERSONEL KAYIP
Olayla ilgili Genelkurmay Başkanlığı yaptığı açıklama yaptı.

Genelkurmay Başkanlığı`ndan yapılan yazılı açıklama şöyle : ``Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İzmir Tersanesinde havuzda bakımda olan `TCG Değirmendere` Römorkörü 23 Aralık 2013 tarihinde, havuzda `Dalış` esnasında henüz bilinmeyen bir nedenle sağ tarafa yatmak suretiyle `alabora` olmuştur.
 
Söz konusu römorkör, planlı bakım faaliyeti için 27 Kasım 2013 tarihinden itibaren havuzda bulunmaktadır.
 
Alınan ilk bilgilere göre; olay anında römorkörde bulunan bazı askerî ve sivil personelin kayıp olduğu belirlenmiş olup, kurtarma çalışmalarına devam edilmektedir. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır."
Kaynak: DHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir