• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Hevidarın annesinin feryadını duyan yok mu?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Kızıltepe(Qoser) ilçesinde, yaşayan ve 7 yaşından beri sırtında oluşan kitlenin, her geçen gün büyümesi sonucu, şuan sırtı yamulan Hevidar Sezer (15) ameliyatı için hayırseverlerin kendisine uzatacağı yardım elini bekliyor.

Kızında bu hastalığı görünce kızını ilk önce Mardin Devlet Hastanesine götürdüğünü söyleyen Hevidar'ın annesi Mülkiye Sezer, " Benim biri erkek 2 kız 3 çocuğum var. Hevidar çocuklarımın en büyüğüdür. 7 yaşından beri bu hastalık kızımda görüldü. Babası o zaman cezaevine girmemişti 8 sene önce, Hevidarı Mardin Devlet Hastanesine götürdüm. Doktorlar yapabileceğimiz bir şey yok dediler. Kızımı Diyarbakır Çocuk Hastanesine sevk ettiler, Diyarbakır Çocuk Hastanesine götürdüm, onlarda 'yapabileceğimiz bir şey yok', dediler. Oradaki Doktor kızımı Tarsus'taki Özel Ömer Sayar Hastanesine götürmemi tavsiye etti. Daha sonra eşim adli bir suçtan dolayı tutuklandı ve 11 yıl ceza aldı. Tek başıma kaldım. Aradan 2-3 sene geçtikten sonra Kaymakam beyi ziyaret ettim kızımın durumunu kendisine anlattım kendileri yol parası verip beni Tarsus'a gönderdi. 'git bak kızın için ne diyorlar.'" Dedi.

"Ameliyat için 11 bin gereklidir"
Hevidar'ın annesi Mülkiye Sezer, Tarsus'taki Ömer Sayar Hastanesine kızını götürdüğünü ve orada doktorların kızını muayene ettiğini belirterek, doktorların ameliyat için 11 bin TL istediğini söyledi.

Daha sonra Kızıltepe'ye döndüğünü ve Kızıltepe Kaymakamına durumu izah ettiğini ifade eden anne Mülkiye Sezer, Kaymakamın da bu yükte parayı karşılayamadığını kendisine söylediğini dile getirdi.

"Rahmet Gıda Bankası ihtiyaçlarımızı karşılıyor"
Bazı günlerde çocuklarına pişirecek yemek bulamadığı belirten Anne Sezer daha sonra, " Eşim cezaevindeydi çalışacak kimsemde yoktu bazen çocuklarıma pişirecek yemek bulamıyordum. Yaklaşık bir buçuk yıl önce Kızıltepe Rahmet Gıda Bankası yetkileri beni ziyaret edip beni yardım için Derneğe kaydettiler. O günden sonra her ay bana gıda yardımında bulunuyorlar bu güne kadar Rahmet Gıda Bankası bizi sahiplendi Rahmet Gıda Bankası her ay bana gıda paketi getirip bende çocuklarıma yemek yapıyordum. Bayramlarda da hem benim hem de çocuklarımın giyim ihtiyacını karşılıyorlar" ifadelerinde bulundu.

"Rahmet Gıda Bankası hastane ile irtibata geçti"
Hevidarın ameliyatı için Rahmet Gıda Bankası yetkililerinin Ortopedi Uzmanı Dr.Ömer Sayar ile görüştüklerini söyleyen Anne Sezer, "Rahmet Gıda Bankası yetkililerine Hevidarın durumunu anlattım ameliyat olması lazım dedim Rahmet Gıda Bankası yetkilileri Ömer Sayar Hastanesini aradı Dr.Ömer Sayarla görüştüler doktorlarda katkılarının olması için ameliyatı 10 bin TL'ye yapacaklarını söylediler." Şeklinde konuştu.

Umut Kapısı programından sonra, Almanya'dan bir hayırseverin kendilerine nakit para yardımında bulunduğunu belirten, Anne Sezer "Rehber TV de yayın yapan Umut Kapısı programı Rahmet Gıda Bankası aracılığıyla bize gelip programda bizi televizyona çıkardı. Almanya'dan Programı seyreden bir hayırsever Hevidarın, halini görünce Almanya'dan bize Bin 100 TL nakit para gönderdi. Daha sonra gene Rahmet Gıda Bankası aracılığıyla Avrupa Yetim-Der bizi kardeş aile projesine aldı o da 2 ayda bir 200-250 TL arası yardım gönderiyor Kaymakamlığa bağlı Sosyal Yardımlaşma Vakfı bana ayda bir 200 TL veriyordu. Muhtar çok mağdur olduğumu söylemiş Geçen ay 300 TL verdiler çünkü aldığım para kirama yetmiyor ayda 300 TL kira ödüyorum 3 çocuğum var onlarda öğrenci bide ev masrafı var elektrik, su parası neye yetişeceğimi bende bilmiyorum?" diye kaydetti.

Hevidarın ameliyatı için gönderilen nakit paranın bir kuruşunu dahi harcamayıp biriktirdiğini de sözlerine ekleyen Hevidar'ın Annesi " Şuan 2 bin TL toplandı, ameliyatı için yaklaşık 8 bin TL lazım onun bu hali her gün gözümün önünde ben ona baktıkça eriyorum inanın sanki her gün ölüp tekrar diriliyorum bir anne için çok zor bir durum tarifi yapılamaz çocuğunuz gözlerinizin önünde her gün biraz daha zayıflıyor ve sırtı gittikçe yamuluyor. Ama elinizden bir şey gelmiyor arkadaşları gibi rahat okula gidemiyor oyun oynayamıyor bazen eve geliyor anne çocuklar benimle dalda geçiyorlar benim bu halime gülüyorlar diyor bazen bu yüzden okula gitmek istemiyor bundan daha acı bir şey olabilir mi?" ifadelerini kullandı.

"Uzanacak bir yardım eli bekliyorum"
Son olarak varlıklı hayırsever insanlara seslenen, Anne Mülkiye Sezer " Ben kendim geçimim için bir şey istemiyorum yeter ki kızım ameliyat olsun iyileşsin. Kendileri bizzat Tarsus'taki Ömer Sayar Hastanesiyle irtibata geçsinler bana para vermesinler yeter ki ameliyat masrafını üstlensinler sadece bunu istiyorum. Benim elimden gelecek tek şey bu hayırseverlere dua etmektir kendi çocukları bu durumda olsa ameliyat etmeyecekler mi? Varlıklı hayırseverlere yalvarıyorum, lütfen kızıma sahip çıksınlar ve ameliyatını üstlensinler. Rabbim bu ameliyatı üstlenecek kişiye veya kişilere bin Hac farizası hayrı yazar inşaallah" diyerek hayırseverlerden uzanacak bir el beklediğini sözlerine ekledi. (Mehmet Aslan-İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir