• DOLAR 32.421
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2441.32
  • ...
Van'da 'Temel Modül Eğitim' kursu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 16-20 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Temel Modül Eğitim'i sağlık ocağı toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Acil Hekimliği sertifika programı uygulama yönergesi kapsamında Van'da düzenlenen temel modül eğitimine acil sağlık hizmetleri istasyonlarında görevli personellerden 23 kişi katıldı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, burada yaptığı konuşmada programın önemine değinerek, eğitim sonucunda mesleğinde daha donanımlı personel yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Dr. Acar, özelikle 112 Acil sağlık hizmetleri eğitimlerinin önemli olduğunu belirterek, "Ülke genelinde çıkan vakalara en acil ihtiyacı olan vatandaşlara ilk yetişen ve müdahale eden 112 acil ekipleridir. Beş gün devam eden eğitimde teorik ve pratik konularda bilgi veriliyor. Temel Modül Eğitimin yararlı geçtiğine inanıyorum ve bu eğitime katılan( ATT) Acil Tıp Teknisyeni Acil Ambulans bakım teknisyeni ve Doktorlar eğitim aldı" dedi.

Bu tür eğitimlerin faydasının muhakkak elde edeceklerini aktaran Dr. Bilal Acar, "Bunu inşallah sahada da görürüz. Bu vesile ile bu eğitimi düzenleyen arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, sizlerden de istifade etmenizi temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Ayrıca törende İl Sağlık Müdürü Acar'ın yanı sıra Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren ve müdür yardımcıları katıldı. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir