• DOLAR 32.558
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2458.808
  • ...
Oto galericiler yeni yerlerini bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa'da oto alım-satımı yapan esnaf kendilerine tahsis edilen yeni yerlerine bir an önce gitmek istiyorlar. Kent merkezinin yoğunluğu nedeniyle büyük sıkıntı yaşadıklarını ifade eden esnaflar belediyenin kendilerine dağlık bir alanı tahsis ettiğini dağlık alanı düzeltmelerinin sadece 6 ayı alabileceğini belirttiler.

"Biz dağlık arsayı devletten paramızla aldık"
Yetkililerin kendilerini 2 yıldır sıkıştırdıklarını belirten Mehmet Şimşekli, "Şu anda vakfa verdiğimiz son taksit yüzer milyon. Yani yüzde 40 artış gösteriyor. Bizi bir an önce buradan çıkarmak istiyorlar. ' Biz daha önce belediyeye bize verilecek alanın çevre düzenlemesini en azından siz yapın bizde inşaatı yapalım'dedik. Belediye ise' özel mülkiyet olduğu için biz yapamayız' dediler. Biz dağlık arsayı devletten paramızla aldık ve 5 trilyona arazi yapması için ihaleye verdik. Bizi devamlı sıkıştırıyorlar çıkmamız için ama yerimiz yapılmadan nasıl çıkabiliriz ki. Yetkililer bize taşınmamız için bir dağ verdiler. Sadece O dağı düzeltmemiz ise 6 ayımızı alacak." diye konuştu.

Oto Galericiler en kısa zamanda yeni yerlerine taşınmak istiyor
Şu anki yerlerinde sıkıntı çektiklerini ifade eden İbrahim Doğan " Yaklaşık 12 yıldır burada galericilikle uğraşıyorum. 12 seneden beri sürekli burası kalkacak diyorlar. Ama dernek başkanımız yapılan çalışma sonucu bize bir yer aldılar. Şu anda alanın alt yapısı için bir çalışma yapıyorlar. Bu çalışma içinde bizden belirli bir para istiyorlar. En kısa zamanda buradan taşınacağız. Oto alım satımların şehir içinde olmasından dolayı çok sıkıntı çekiyoruz. Burası Urfa'nın en işlek yerlerinden olduğu için yer sıkıntısı çekiyoruz. İş yerlerimiz çok ufak, arabaları park edecek yerimiz olmadığından arabaları sağa sola park ediyoruz." diye belirtti.

Bir an önce yeni yerimize gitmek istiyoruz
"Çalışmaların bir an önce bitmesini istiyoruz " diyen Ahmet Eroğlu " Yeni oto alım satım yeri alt yapısı yapılıyor. Biz çalışmaların bitmesini bekliyoruz. Burası şehrin içinde olduğu için şehir burayı kaldırmıyor. Bundan dolayı bizde bir an önce yeni yerimize gitmek istiyoruz" dedi.

Şu anki yerlerinde trafik sıkıntısı yaşadıklarını belirten A.Ç. yeni yerlerinin düzeltilme işlemlerinin yapıldığını en kısa zamanda yeni yerlerine gitmek istediklerini söyledi.( Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir