• DOLAR 32.558
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2458.808
  • ...
DTSO Bismil temsilciliği açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), geçen hafta açılışını gerçekleştirdiği Ergani Temsilciliği'nin ardından Bismil Temsilciliği'nin açılışını da gerçekleştirdi.

Açılış, Bismil Kaymakamı Vehbi Bakır, Bismil Belediye Başkanı Cemile Eminoğlu, DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, DTSO Bismil Temsilcisi Erdal Avşar, OSGİAD Başkanı Hüsnü Pervane ile DTSO yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile Bismil'de faaliyetlerini sürdüren çok sayıda oda üyesinin katılımıyla gerçekleşti.

Açılışta bir konuşma yapan Bismil Kaymakamı Vehbi Bakır, bu çalışmanın ekonomik gelişime katkıda bulunmasını dilediğini belirterek, "Bugün bir okul açılışı, bir hastane açılışı kadar heyecanlandığımı söylemek istiyorum. Ticaret ve Sanayi Odamı'zda, ileriye dönük adım atılmasının iradesinden heyecanından dolayı da kendilerini özellikle tebrik ediyorum." diye konuştu.

DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, açılışta yaptığı konuşmada, söz verdikleri çalışmaları birer birer hayata geçirmeye başladıklarını belirterek, "Üyelerimiz için belge işlerinde uğradıkları zaman kaybı ve maliyetin önünü almak öncelikli hedefimiz olduğu için bu temsilcilikleri açıyoruz. Ergani'nin ardından bugün Bismil Temsilciliğimizi açmanın gururunu yaşıyoruz. Haftaya da Silvan Temsilciliğimizi açacağız. Umuyoruz ki kısa zaman içerisinde bu ilçelerimiz kendi odalarını açabilecek duruma gelirler. Buna en yakın olan hem üye sayısı hem de gelişme potansiyeli açısından Bismil'dir." dedi.

Üyelerine yaptıkları hizmeti kendileri için değerli gördüklerini söyleyen Sayar, "Taahhütlerimizi yerine getirmeye devam ediyoruz. Aldığımız görevi hakkıyla yerine getirerek Diyarbakır'ımızın ekonomik anlamda gelişimine katkıda bulunmayı ödev edindik. Şimdi sırasıyla projelerimizi hayata geçiriyoruz." şeklinde konuştu.

Ek OSB için yapılan çalışmaların sonuna gelindiğini, artık yatırımcılara Ek OSB'de yer tahsisine başlandığını hatırlatan Sayar, "Ticari faaliyetlerimizi güçlendirecek olan Lojistik Merkezi Projesi başta olmak üzere, Tekstil Kent gibi önemli projelerin tamamlanması için ağırlığımızı koyuyoruz. Ayrıca kalifiye eleman yetiştirmek amacıyla Meslek Lisesi kuruyoruz. Bunların yanı sıra, 130 yıllık odamıza yaraşır bir hizmet binasına sahip olmak üzere de çalışmalarımızı hızlandırmış bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

DTSO Meclis Başkanı Celalettin Birtane ise, Kürtçe yaptığı konuşmasında temsilciliğin önemine değinerek amaçlarının Diyarbakır'ı ilçeleriyle birlikte zenginleştirmek olduğunu söyledi. Birtane, "Bunun için ticaretin önünün açılması gerek. Bu anlamda öncelikle Uluslararası uçuşlar başlamalıdır. Ayrıca diğer ülkelere dönük ticaret için lojistik merkezinin kurulması çok önemli. Bunların yanı sıra komşumuz olan 5 ülkeyle olan kapılarımızın açık olması ve gümrük faaliyetlerinin güçlendirilmesi çok önemli." dedi.

Açılış konuşmalarının ardından, topluca kurdele kesimi yapılarak temsilcilik binası hizmete açıldı. (Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir