• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bakan Yılmaz Bingöl'de basınla bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Bakan Yılmaz, Bingöl'de yayın yapan yerel ve ulusal basınla bir araya gelerek gündem değerlendirmesi yaptı. Toplantıya, Ak Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Ak Parti Bingöl Belediye Başkan adayı Yücel Barakazi, ulusal ve yerel basın mensupları katıldı.

"Kim suçluysa, suç işlemişse, cezasını görsün"
Bazı medya kuruluşlarının evrensel hukuk ilkesini hiçe sayarak, kişileri suçlu ilan ettiğini belirten Bakan Yılmaz, bunun doğru olmadığını söyledi. Bakan Yılmaz, "Adaletin kestiği parmak acımaz diye bir söz var, kim suçluysa, suç işlemişse cezasını görsün." dedi.


Yılmaz, "Herkes kendisinden sorumludur, siz bir suç işlersiniz, bu ailenizi, mensup olduğunuz partiyi, bir camiayı milyonlarca insanı olan bir kurumu bağlamaz. Siz suçlusunuzdur ve suçun cezasını sizin çekmeniz gerekir, bunu alıp aileye, kurumlara mal etmek, hukukun evrensel ilkeleriyle bağdaşmaz. Kim suç işlemişse gereği yapılır, bizim orada bir tereddüdümüz yoktur. Bizim adımız AK Parti'dir." ifadelerini kullandı.

"Hiçbir bir zaman suçun yanında olmayız"
AK Parti olarak suçun ve suçlunun yanında yer almayacaklarını kaydeden Bakan Yılmaz, "Biz hiçbir zaman suçun yanında olmayız, neyse cezası adalet sistemi işler cezası belli olan gider cezasını çeker. Türkiye'nin başka türlü düşünmesi mümkün değil, son 10 yıl biz bu kadar hizmet yaptıysak, bu kadar hizmet ürettiysek, bu anlayışımızla ürettik. Kusura bakmasın hiç kimse geçmişte neler yaşandığını, bu ülkede bir gecede bırakın milyon dolarları, milyar dolarları bankacılık sisteminin tamamının çökertildiğini, bankacılık sisteminin tamamen içinin boşaltıldığını geçmişte hep birlikte biliyoruz." diye konuştu.

BDP Bingöl Milletvekili İdris Baluken'e göndermede bulunan Bakan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bazen çıkıyor, işte 'şu konu olmadı' gibi şeyler söylüyorlar. Hizmetlerle ilgili her türlü fikre açığız, fakat şunun da altını çizmek isterim, doğrusu eğer samimiyet varsa burada bir güne bir gün bakın muhalefet partisinin milletvekili var, bende bu ilin milletvekiliyim ve bakanıyım. O partiden de başka milletvekilleri gelip kendi illeriyle ilgili ihtiyaçları projeleri önemli buldukları birtakım meseleleri bana iletiyorlar, ama kendi ilimizdeki muhalefetteki milletvekili bir güne bir gün bana gelmiş değil, ne makamıma gelmiş ne millet meclisinde bana ifade etmiş bir tek proje bir tek fikirle dahi gelmemiş." (Nihat Kanat/Salih Torak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir