• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Adana Müftüsü de "Çocuklar üşümesin" dedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Dünya Türkmenler Birliği Genel Başkanı Av. İsmail Demirdüzen, "Çocuklar Üşümesin" adlı yardım kampanyası ile birlikte Toroslar'da zor şartlar altında hayata tutunmaya çalışan insanlara, toplumun şefkat elini uzatmak istediklerini söyledi.


Demirdüzen, "Kuş uçmaz kervan geçmez, cep telefonunun dahi çekmediği dağ köylerinde kaderleri ile baş başa, yoksulluk içerisinde hayatlarını devam ettirmeye çalışan ve yoksul ama onurlu insanlarımızın yetiştirmeye çalıştıkları çocuklarının, okul ve eğitim masraflarına katkı sağlamak ve onlara; 'yalnız değilsiniz' mesajını iletmek, şehirle köylerimiz arasında köprü olmayı hedefliyoruz." dedi.


Plaket töreninde konuşan Adana İl Müftüsü Arif Gökce de konuşmasında; "Yaptığınız bu yardımlar Allah (c.c) ve Peygamberimiz (sav) katında çok büyük önem arz ediyor. Toroslar'ın eteğinde çocuklarımızı sevindiren, geleceğimizin teminatı olan, bu yavrularımızın başını okşayan onların eksikliklerini gideren Dünya Türkmenler Birliği'ne teşekkür ediyorum. Biz geniş bir camia olmakla beraber her köyde her mahallede bir din görevlimiz olmakla birlikte maalesef çok iyi bir organize olamamaktan kaynaklanan sıkıntılarımız olmaktadır. Zaman zaman arkadaşlarla yaptığımız toplantılarda çevrenizde imkânsızlık içerisinde var olanların fotoğrafını çekin ve bizde işi ehline ulaştıralım diyoruz. Bu kardeşlerimiz 20 bin kişiye ulaşmışlar, bu büyük bir erdemdir. Rabbim hepsinden razı olsun" dedi.


Böylesi önemli bir Plaket almanın kendisi için bir onur olduğunu ve bizde İl müftülüğü olarak bu projeye maddi ve manevi desteklerinin devam edeceğini söyleyen Müftü Gökce, "Sayın İsmail Demirdüzen'i ve ekibini ülkemizin geleceği olan çocuk ve gençlerimiz için yaptığı çalışmalarından dolayı kutluyorum." dedi.

Adana Merkez Park'ta yer alan Türkmen çadırında gerçekleşen tören Adana İl Müftüsü Sezai Erdal'ın yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir