• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

BATMAN-Kalkınma Bakanlığı tarafından yayınlanan "Kalkınma Ajanslarının Performans Ölçümü" adlı uzmanlık tezi çalışmasında Türkiye genelindeki 26 kalkınma ajansı 5 farklı kategoride değerleştirilerek karşılaştırıldı.

Bunun sonucunda "Mali Destek Uygulamaları Modeli" kategorisinde Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) birinci oldu. Bununla birlikte DİKA diğer dört kategoride de ilk üçte yer alarak ülke genelinde en başarılı kalkınma ajansları arasından öne çıktı.
DİKA'dan yapılan açıklamada, "Mali Destek Uygulamaları Modeli" kategorisinde Mali destek uygulamalarının etkinliğini ölçmek amacıyla kullanılan kriterlerin şunlar olduğu açıklandı: "Mali destek programları kapsamında aktarılan toplam kaynak, başarılı proje sayısı, istihdam sayısı, destek sonrası alımı gerçekleşen makinelerin toplam bedeli, alınan ya da başvurulan kalite belgesi / patent / marka tescil sayısı ve mevcut ürün gamına ilave edilen ürün çeşidi sayısı seçilmiştir."

Açıklamanın devamında, Kalkınma Bakanlığı'nın söz konusu çalışmasının diğer kategorilerdeki sonuçlarına göre "Genel Mali Model" kategorisinde DİKA'nın İstanbul Kalkınma Ajansı'ndan (İSTKA) sonra ikinci olduğu belirtilerek, "'Yatırım Destek Uygulamaları Modeli' kategorisinde DİKA İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ile Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'ndan (KUDAKA) sonra üçüncü oldu. 'Yönetişim Modeli' kategorisinde Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ile İzmir Kalkınma Ajansı'ndan (İZKA) sonra üçüncü oldu. 'Görünürlük Modeli' kategorisinde de Bursa, Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ile Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı'ndan (KUDAKA) sonra üçüncü oldu." denildi.

Açıklamanın sonunda, "Böylece Türkiye genelinde yer alan 26 kalkınma ajansının değerlendirildiği beş farklı kategorinin tümünde ilk üçte yer alan tek Ajans olarak büyük bir başarı elde etti" ifadelerine yr verildi. (Yasir Oğuz-İLKHA)