• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
Eski hükümlülere girişimcilik sertifikaları verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurumu Başkanlığınca düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimi kursunu bitiren eski hükümlü 14 kişi girişimcilik sertifikasını aldı.


Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurumu Başkanlığınca denetimli serbestlik tedbiri altında bulunanlara yönelik yürütülen ve Kalkınma Bakanlığı'nın 'Toplum ile Barışma ve Kaynaşma' projesi (SODES) kapsamında destek verdiği 70 saatlik uygulamalı girişimcilik kursu tamamlandı.


Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen törene, Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Hasan Adalı, Denetimli Serbestlik Müdürü Hasan Çini, Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Reşat Şengöz, Kızılay Derneği Başkanı Murat Aykat, Türkiye İş Bankası Müdürü Tarık Eydemir, SYDV Müdürü Orhan Günel, Baro Temsilcisi Suat Akbaş davetliler ve kursiyerler katıldı.


Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Hasan Adalı, törende yaptığı konuşmada, kursiyerlerin aldıkları belgelerin hayırlı olmasını dileyerek, 'Toplum ile Barışma ve Kaynaşma Projesi' kapsamında düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan kursiyerleri kutladı.


Projeyi üretmek isteyen, kendine inanan, iş kurmak isteyen ancak desteğe ihtiyacı olan insanlar için önemli bir fırsat olarak niteleyen Denetimli Serbestlik Müdürü Hasan Çini ise, projeyle kursiyerlerin yeni fırsatlarla buluştuğunu dile getirdi. Çini, hazırlanan proje ile denetimli serbestlik tedbiri altında bulunanların ülke ekonomisine ve topluma sosyal yararı olan, üretken, girişimci birer birey olarak toplumun huzur ve mutluluğuna katkıda bulunmayı hedeflediklerini vurguladı.


Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurumu Başkanlığı olarak, 'Toplum ile Barışma ve Kaynaşma Projesi' adıyla bir proje başlattıklarını anımsatan Proje Koordinatörü Veysi Gültekin de projenin, Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklendiğini söyledi.


Projenin ilk meyvelerini toplamaya başladıklarına şahitlik etmenin heyecanı içinde olduklarını kaydeden Gültekin, "Uygulamalı girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerlerimiz sertifika almaya hak kazandılar. Bu eğitimle projeye katılan kursiyerlerimiz kendiişlerini kurarak aile ekonomisine katkı sağlayabilecekleri bir kapı araladılar. Eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını alan kursiyerlerimiz, kendi işyerlerini açmak için KOSGEB'e başvurarak destek isteme imkânına sahip bulunuyorlar. KOSGEB tarafından projeleri kabul edilen kursiyerlerimize, 30 bin lira hibe desteği veriliyor. Ayrıca yine KOSGEB tarafından, 70 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği sağlanabiliyor." dedi.

Konuşmaların ardından törene katılanlar tarafından kursu başarıyla tamamlayan eski hükümlülere girişimcilik sertifikaları verildi. (M. Sait Başaran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir