• DOLAR 32.568
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2445.144
  • ...

VAN- Van Ticaret ve Sanayi Odası Sektör Değerlendirme Toplantılarının 11.cisi Otomotiv Sektörü ile yapıldı. Sektör temsilcilerinin katıldığı toplantıda, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, vergi ve SGK ödemelerinin terkin edilmesi için verdikleri mücadeleyi dile getirdi.

 

TSO Başkanı Takva yaptığı konuşmada, yaşanılan depremlerden sonra Van'ın borçlanan bir kent olduğunu belirterek "KOSGEB Ödemeleri, TOKİ ödemeleri nedeniyle, Van ekonomisi bir çıkmaza girmiştir. Vergideki Mucbir Sebep Hali'nin sona erdirilmesi ile burada da başlayacak ödemelerle, kentte çok büyük bir ekonomik kriz yaşanacaktır. Biz Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bu ekonomik çıkmazdan kurtulmak için, bakanlarla görüşmeler yaptık. En detaylı şekilde raporlarımızı verdik. Bire bir sunumlar yaptık. Bu konuda Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, bize her türlü desteği veriyorlar. Van Milletvekillerimiz de gerekli çalışmaları yapıyorlar. İnşallah en kısa sürede bu konuda bir ilerleme bekliyoruz." dedi.

 

Üye temsilciliği sistemi örnek bir uygulamadır
Başkan Takva katılımcılara da seslenerek, yeni başlattıkları 'Üye Temsilciliği' sistemi ile odada görevlendirilen 12 personelin, gerekli eğitimleri aldıktan sonra üyelerle iletişime geçtiği, bunun oda -üye ilişkileri bakımından çok önemli bir çalışma olduğunu belirterek "Bu uygulamamızla üyelerimizle sürekli iletişim halinde olacağız. Üye temsilcisi üyemizle odamız arasındaki bağı geliştirerek. Üyelerimize de 'Bizi istediğiniz zaman arayıp, istek ve taleplerinizi iletebilirsiniz.' diyoruz. Bu uygulamamız Akreditasyon Sisteminde Türkiye'de örnek uygulama seçilmiştir. Bu üyelerimize verdiğimiz değerin bir göstergesidir" ifadesini kullandı.

 

Toplantıya katılan sektör temsilcileri de sektörde yaşanan sorunları dile getirdiler. Özellikle sınır ticareti konusunda gerekli düzenlemelerin yapılmasının Van'da ekonomik hayata olumlu yansıyacağını belirttiler. (Selim Öztünç - İLKHA