• DOLAR 32.585
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2460.541
  • ...
İdam Edilen Abdulkadir Molla`nın Davası Tanıtıldı- FOTO Galeri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA- Yaptığı İslami etkinliklerle adından sıkla söz ettiren Peygamber Sevdalıları Plartformu Bursa Koordinatörlüğü düzenlediği programla Şehid Abdulkadir Molla`yı yad etti.
 
Osmangazi Ördekli Kültür Merkezinde yapılan program Davut Arslan`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
 
Yoğun bir katılımın olduğu görülen program, Grup İkra`nın okuduğu, son günlerin en çok dinlenen ilahisi, `Kardeşim sen özgürsün` (Ehi Ente Hurrun) ilahisi ile devam etti.
 
Daha sonra Bangladeş`te ki Cemaati İslamiye hakkında bilgilendirme sunumu yapmak üzere mikrofonu eğitimci Adnan Alınç aldı.
 
"91 yaşında idamla yargılanan bir İslam alimi, 16 bin tutuklu, 12 idam talebi, yüzlerce şehit…"
"91 yaşında idamla yargılanan bir İslam alimi, 16 bin tutuklu, 12 idam talebi, yüzlerce şehit, sokaklarda saldırıya uğrayan ve hicaplarına el uzatılan müslüman bacılar, katledilen gençler, binlerce yaralı ve kapıda ki iç savaş." cümleleriyle konuşmasına başlayan Alınç, Bangladeş`in coğrafi, sosyalojik ve siyasi durumunu anlattı.
 
"Bangladeş tarihi, gizli ya da aşikar darbeler tarihinden ibarettir"
Bangladeş`in Dünya`nın ikinci en büyük Müslüman nüfusuna sahip ülkesi olduğunu belirten Alınç, "Bu ülkede çok partili laik bir sistem bulunmaktadır. Bangladeş tarihi, gizli ya da aşikar darbeler tarihinden ibarettir."dedi
 
Abdulkadir Molla`nın Genel Sekreteri olduğu Cemaati İslami hakkında da bilgi veren Alınç, "Bilindiği gibi Bangladeş`te Cemaati islami`nin 91 yaşındaki eski genel başkanı büyük İslam alimi Gulami Azam başta olmak üzere 12 kişi, 41 yıl önce işledikleri iddia edilen siyasi bir suçtan dolayı idamla yargılanmaktaydılar. Bunlardan aralarında Cemaati islami`nin genel sekreteri Abdulkadir Molla`nın da bulunduğu 5 İslam fedaisi hunharca şehit edildi." ifadelerini kullandı.
 
Daha sonra Şehit Abdulkadir Molla`nın idamına ilişkin haberlerden bir kesit sinevizyon gösteriminin ardından, Molla Ali Arslan Hoca, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.
 
"Şehadet mağlubiyet değildir"
Konuşmasında Şehit ve Şehadetin önemine değinen Molla Ali Arslan Hoca, Şehadetin mağlubiyet olmadığını, Allah ile kul, dünya ile ahiret , fena ile beka arasında bir köprü olduğunu ifade etti.
 
Hz. Hüseyin`in ve Şehid Seyyid Kutup gibi nice zatlara, af dilemeleri karşılığında serbest kalacakları tekliflerinin yapıldığını, ancak Abdulkadir Molla`nın da tıpkı onlar gibi bu teklifleri kabul etmediğini hatırlatan Arslan, " Şeyh Said efendi, Diyarbakır`da idam edileceği sırada şu sözleri söylüyor `Yeter ki mücadelem Allah ve İslam için olsun dar ağaçlarında sallanmaktan hiç pervam yoktur. Hiçbir minnet çekmem zillet kabul etmem.` demiştir. Şehid Abdulkadir Molla da, `Tek suçum, tek ilah olan Allah`a imandır. Onlar bana kulluk et dediler, bende, Asın! dedim.` sözleri ile, zorbaların kalbine korku salmıştır."şeklinde konuştu.
 
Program, Grup İkra`nın Şehadetle ilgili seslendirdiği ilahilerin ardından, Mehmet Şah Mikyas hocanın yaptığı dua ile sona erdi. (Zeki Aras/Veysi Siyah-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir