• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
Elektrik kesintileri halkı mağdur ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Son günlerde elektriğin sık sık kesilmesinden şikâyet eden esnaf, altyapı yetersizliği ve kaçak kullanım nedeniyle mağdur olduklarını ve elektronik cihazlarının zarar gördüğünü ifade ettiler.

Marketçilik yapan Mehmet Yılmaz, "Çoğu zaman bilgisayarlarımızı kullanamıyoruz. Elektriğin sık sık gidip gelmesi cihazlarımızı bozuyor. İşyerlerimizin alarmlarım cihazları arıza veriyor. Arıza için usta geldiğinde usta, elektrik kesintisi nedeniyle akülerin boşaldığını ve bu yüzden cihazların bozulduğunu söylüyor." dedi.

Özellikle akşam saatlerinde elektriklerin kesilmesi nedeniyle işyerlerini erken kapatmak zorunda kaldıklarını ifade eden Yılmaz, yetkililerin bu soruna bir çözüm getirmesini istedi.
İsminin açıklanmasını istemeyen bir elektrik kurumu çalışanı ise, kentin bazı semtlerinde elektriğin yoğun olarak kaçak kullanıldığını ifade etti. Elektriğin kaçak olarak kullanıldığı bir evde elektrikle çalışan 7 soba gördüklerini belirten kurum çalışanı, Muş genelinde kaçak kullanımın çok fazla olduğunu söyledi. Kaçak kullanım nedeniyle trafolara fazla yüklenildiğini belirten kurum çalışanı arkadaşlarının kaçak elektrik kullanımını fark ettikleri bölgelerde zaman zaman resmen nöbet tuttuklarını belirti.

Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde alt yapı yetersizliği nedeniyle kış aylarında sık sık kesilen elektrik vatandaşları mağdur ediyor. Yetkililer, kesintilerin nedenini kaçak kullanıma bağlarken küçük yerleşim birimlerine yetecek kadar bir alt yapı ile kentlere elektrik verdiklerini göz ardı ediyorlar.
(M. Şirin Çağlayan- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir