• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
SON DAKİKA
Kış ve Soğuk Hava Esnafı Fena Vurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ- Havaların soğumasıyla beraber tezgahlarını içeri çekmek zorunda kaldıklarını ve iş yapamadıklarını belirten esnaflar, Belediyenin kar temizleme çalışmalarını yavaş yürütmesinden de şikayet ederek , zor bir dönemden geçtiklerini dile getirdiler.

Manavcılık yapan Mehmet Becermen adlı esnaf, yaşadıkları sıkıntıları şöyle dile getirerek "Havaların soğuması nedeniyle dışarıda sergi açamıyoruz. Sergi açamayınca iş de yapamıyoruz. Bizim diğer bir sıkıntımız ise seçimin yaklaşması nedeniyle seyyar satıcıların çoğalması. Her köşe başında bir seyyar satıcı var. Seçim yaklaşmış diye Belediye bu seyyar satıcılara müdahale etmiyor. Dolayısıyla arabasını önüne alan sokağa çıkıyor.`` ifadelerini kullandı..

İşlerinin artık durma noktasına geldiğini belirten Bilal Balkaya adlı esnaf ise, " Havaların soğuması nedeniyle inşaatlar da durdu. Yazın günlük olarak bin 500 ila 2 bin TL arası yaptığımız ciro şimdi günlük olarak 50 ila 150 TL`ye düştü. Şu saatten sonra artık cepten yiyoruz.`` diye yakındı.

3 ay boyunca hemen hemen hiç iş yapamadıklarını dile getiren Balkaya, Nisan ayına kadar işlerin bu şekilde durgun devam edeceğini kaydetti.
Gıda ve toptancılık işi yapan Fesih Balkaya ise, işlerinin genelde köylü ile yürüdüğünü belirterek, yoğun karın köy yollarını kapatması nedeniyle, köylünün şehre gelememesinin esnaf olarak kendilerini oldukça zor duruma soktuğunu ifade etti.

Belediyenin kar temizleme çalışmalarını yavaş yürütmesinden de şikayet eden esnaflar, özellikle müşterinin borçlarını ödememsinden dolayı oldukça sıkıntıya düştüklerini ve çok zor günler yaşadıklarını söylediler. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir