• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
Hakan Şükür`ün bu görevi de sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 AK Parti`den dün istifa eden Bağımsız İstanbul Milletvekili Hakan Şükür`ün, TBMM Sporda Doping Sorununu Araştırma Komisyonu Sözcülüğü de sona erdi.

Duyurduğu uzun bir açıklamayla dün AK Parti`den istifa eden Şükür`ün Sporda Doping Sorununu Araştırma Komisyonu Sözcülüğü, İçtüzük`ün "Komisyon üyeliklerinde boşalma" başlıklı 22. maddesine göre sona eriyor.

Komisyonda, AK Parti`nin 10, CHP`nin 4, MHP`nin 2 ve BDP`nin bir üyesi bulunuyor. Şükür`ün üyeliğinin sona ermesiyle, AK Parti`nin komisyondaki üye sayısı 9`a düştü. TBMM Başkanlığı, AK Parti`ye düşen bir üyelik için isim bildirilmesi amacıyla AK Parti Grubu`na yazı yazacak. AK Parti`nin ismi bildirmesinin ardından toplanacak olan komisyon, yeni sözcüyü seçecek.

İçtüzük`ün 22. maddesi şöyle: "Mensubu olduğu siyasi parti ile üyelik bağı sona eren veya Türkiye Büyük Millet Meclisi`nde grup kurma hakkını kaybeden bir siyasi partiye mensup olan milletvekillinin komisyon üyeliği kendiliğinden sona erer. Noksan üyelik en kısa zamanda tamamlanır."

MİLLETVEKİLLİĞİNDEN İSTİFA EDECEK Mİ?

Öte yandan Şükür, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın “İstifasını beklemiyordum. Kendisine yakıştıramadım. Eğer dürüstse kendisinin Parlamento`dan da ayrılması gerekir” sözleriyle ilgili olarak açıklamada bulundu.

Şükür açıklamasında "2 tane helikopter düştü, insanlar çok üzgün bu nedenle fazla konuşmak istemiyorum. Zaten daha zaman var daha çok konuşulacak. Parlamento`dan istifa etmek şu anda kafamda yok. Orası milletin meclisi, bizi de millet getirdi. Dediğim gibi ileride daha çok konuşulacak." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir