• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
Ayamama deresinde büyük çalışma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Ayamama Deresi'nin Islah çalışmalarının devam ettiği Yenibosna'daki inşaat alanına inen Topbaş, projede gelinen son durumu basın mensuplarına anlattı.

 

Islah çalışmalarını yerinde inceleyen Topbaş, daha sonra basın mensuplarına bilgi verdi. Topbaş, Ayamama Deresi'nin yıllar içerisinde felaketlere ve ölümlere sebep olduğunu hatırlatarak, "Şehir yerleşimleri oluşurken maalesef insanlar tercihlerini suyolları ve deniz kenarlarında plansızca yapmışlar. Maalesef bu plansız yerleşmeler beraberinde bir takım problemleri beraberinde getirmiş." diye konuştu.

 

Topbaş'tan sanayicilere teşekkür
Ayamam Deresi ıslah çalışmalarında 2 bin 900 metrelik bir kısmın daha kaldığını ifade eden Topbaş, "Toplamda 11 kilometreye yakın ana hat olarak bütün hattı bu şekilde düzenliyoruz. Yağmurda sadece yağmur sularını göreceksiniz. Atık su görülmeyecek. Burada çalışma yapmak çok zor. Bir yandan Basın Ekspres yolu ve köprüler varken alttan tünel yapacaksınız, çok zor. Buradaki sanayicilere özellikle teşekkür ediyorum. Hangisinin kapsını çalsak bize evet dediler. Ve koca koca binaları yıkıldı. Onlar da kurtuldu ve İstanbul bir daha taşkın problemi yaşamayacak." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir