• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
Diyarbakır`da tefeci baskını
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır ve Mersin`de düzenlenen eş zamanlı baskınlarda 23 kişi göz altına alındı.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, TCK 220.Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Örgüte üye olmak, Örgüt faaliyetleri kapsamında Tefecilik yapmak TCK 241, Tehdit, Darp, Hakaret, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılmak, Resmi Belgede Sahtecilik, TCK. 240, 213 Sayılı Vergi Usul Kanununa Muhalefet suçu ile ilgili yapılan çalışmalar kapsamında 23 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

Diyarbakır ve Mersin`de eş zamanlı yapılan baskınlar sonucunda Diyarbakır`da 6, Mersin`de bir şahıs olmak üzere aynı dosyadan 23 kişinin gözaltına alındığının belirtildiği açıklamada, "Tefecilik eylemi, naylon şirket kurma, naylon fatura yapmak. Hürriyeti tehdit yoluyla zorla alıkoyma eylemi aydınlatılmış, Suç örgütü lideri ve üyelerinin ilimizdeki çiftçi ve esnafları yüksek faizden borçlarını ödeyemez hale geldikleri, baskı ve tehditle şahısların üzerlerine kayıtlı ev, arsa ve tarla gibi gayrimenkullerine el koydukları ve yakınlarının devirlerini aldıkları tespit edilmiştir." İfadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, bir adet kurusıkıdan çevirme tabanca, bir adet av tüfeği, 7 adet imza sirküsü, 78 adet senet, 10 adet çek, 6 adet tapu senedi, 4 adet vergi levhası fotokopisi, 18 adet çeşitli şirketlere ait kaşe, 41 adet cilt fatura, 139 adet fatura sureti, 10 adet fatura fotokopisi, 95 adet fatura, bir tomar boş irsaliyeli fatura koçanı, 5 cilt irsaliyeli fatura, 12 adet 2 suretli irsaliyeli fatura, 8 cilt tahsilat makbuzu, 3 adet hard disk, 27 adet kimlik fotokopisi, isim ve alacak tutarlarının yazılı bulunduğu çok sayıda belgenin ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada son olarak, "Gözaltında bulunan şüpheli şahıslar haklarında gerekli işlemler tamamlandıktan sonra Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen şüphelilerden 3`ü tutuklanarak ceza evine teslim edilmiş, 2 şüpheliye ise adli kontrol kararı verilmiştir." denildi. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir