• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
"Hayvanları öldürmeyin!"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Çevre Gönüllüleri Derneği yazılı basın açıklaması yaparak, son 40 yılda en soğuk günlerini yaşayan bölgemizde zor durumda ve aç kalan yaban ve sokak hayvanlarının düştüğü zor durumu fırsata dönüştürmeye çalışanlar ve duyarsız kalanları uyardı.


Yaban ve sokak hayvanlarının çaresiz duruma düşmeleri ile ilgili bir basın açıklaması yapan Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, yaban hayvanlarının köy ve kentlere kadar inebileceklerine dikkat çekerek, "Barınmalarına izin verin, yiyecek ihtiyaçları için ulaşabilecekleri yerlere yiyecek bırakın ve lütfen öldürmeyin." dedi.


Dondurucu hava koşullarında hareket edemez duruma düşen hayvanları avlamanın vicdanen ve dinen doğru olmadığını vurgulayan Kavuş, "İlk günden beri imkanlar çerçevesinde hayvanların geçiş güzergahları, yüksek yerlere ve bina damlarına yiyecek bırakıyoruz. Herkesin zor durumdaki havyalar öldürmeye değil, yaşamını devam ettirebilmeleri için barınma ve yiyecek noktasında yardımcı olmaları gerekmektedir. Tüm canlıların yaşam hakkına saygı çerçevesinde hayvanların bu zor günde avlanmasını doğru bulmuyoruz. Ayrıca eline silah alıp ava çıkan birçok kişi de 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu hiçe saymaktadır. Yasadışı avcılığa yönelik ilgili kurum ve kolluk kuvvetlerinin denetimlerini artırmaları gerekmektedir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir