• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
TTB'den KESK'in grevine destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Tabip Odası, KESK'in 2014 bütçesini ve kamu çalışanlarına yapılması planlanan zammını protesto etmek amacıyla 19 Aralık Perşembe günü yapacağı bir günlük uyarı grevine destek vereceğini yaptığı basın açıklamasıyla duyurdu.


Batman Tabip Odası'nda saat 13.00'da Tabip Odası yönetim kurulu üyelerininde katılımıyla yapılan basın açıklamasını Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Demir okudu.


Sağlıkta Dönüşüm Programı'na karşı birlikte bir mücadele yürüttüklerini ve bu mücadeleyi sürdürdüklerini belirten Demir, "Yıllardır sağlık ve sosyal hizmeti hak olmaktan çıkaran, ticarileştirerek parayla alınıp satılan, üzerinde 'kar' elde edilen bir hizmete dönüştüren, çalışanların iş-işyeri güvencesini kaldıran, performansa göre çalıştırarak parçalayan, ağır bir iş yükü altına sokan, her türlü şiddetle karşı karşıya getiren bu programa karşı ortak bir mücadele yürüttük. Şimdi TBMM'de 2014 yılı bütçesi görüşülüyor ve hem kamu hizmetlerine ayrılacak kaynaklar, hem de kamu emekçilerine bütçeden düşen pay belirlenecek." dedi.


KESK'in yapacağı eyleme destek vereceklerini ifade eden Demir, "Sağlık ve sosyal hizmet alanındaki emek ve meslek örgütleri olarak, 2014 yılı Bütçe Yasası'nın TBMM'de görüşüldüğü bu günlerde, meşru ve haklı taleplerle, hem ücretsiz nitelikli kamu hizmeti, hemde çalışanların talepleriyle ilgili olarak, KESK'in aldığı 19 Aralık 2013 günü kamu emekçilerinin hizmet üretiminden gelen gücünü kullanması ve o gün tüm ülkede hizmet vermeme kararını destekliyoruz." ifadelerini kullandı. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir