• DOLAR 34.284
  • EURO 37.509
  • ALTIN 2917.245
  • ...
Kızıltepe'nin kısmi yerlerinde 1 haftadan beri elektrik yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Sosyal Toplum Kuruluşları (STK) Platformu başkanı M.Şerif Öter, bağlı kuruluşların temsilcileri ile olağanüstü toplantı yaparak, Kızıltepe'de yaşanan elektrik kesintileri için atacakları adımları görüştü.

 

Toplantının sonunda açıklamalarda bulunan STK Platformu başkanı M.Şerif Öter, "İlçemizde bazı mahalle ve semtlere bir haftadır elektrik verilmiyor. Nedeni ise trafo, şartel ve sigorta gibi malzemelerin arızalanmış ve yanmış olması. Konuyla ilgili abone sahipleri Edaş İşletme Müdürlüğüne defalarca durumu bildirdiklerini, ancak hep aynı cevabı aldıklarını söylüyorlar."ifadelerini kullandı.

 

Edaş İlçe Müdürünün konu ile ilgili yönelttikleri soruya basın mensuplarına 'Vatandaş ayağını yorganına göre Uzatsın dediğini belirten Öter, "Kaçak kullanım gerekçe gösterilerek, 'Elimizde malzeme yok. Ne zaman geleceği belli değil.2 gibi ifadeleri kullanıyorlar." iddiasında bulundu.

 

Sorunun çözümü için İl ve Bölge EDAŞ müdürlükleriyle görüştüklerini ve konunun takipçisi olacaklarını belirten Öter, " Elektrik sıkıntısı bölgemizde yıllardan beri yaşanmaktadır. Sorun ve sıkıntılar düzeltilmeden hükümetimizin kurumu özelleştirmesini yanlış bir karar olarak değerlendiriyoruz. Girişimlerimiz devam ettiği sürece halkımızdan ricamız elektrik kurumlarına yönelik herhangi tepkisel girişimlerde bulunulmaması. Platfomumuz nezdinde çözüm bulunmaması halinde Vali ve Kaymakamın şahsında, devletin kapıları açıktır. Gerekirse demokratik ve hukuk sınırları dahilinde, tüm halkımızın desteğiyle, evvel Allah Ankara'nın karını buzunu eritiriz. " sözlerine yer verdi.

 

Öter, açıklamasının sonunda, "Kaçak konusunun sürekli dile getirilmesi, bölge insanları olarak, hepimizi rencide etmektedir. Kaçak kullanmak elbette yanlış ve haksız bir fiildir. Ancak, 2012 yılı verilerinin kaçak tablosu incelendiğinde, İstanbul'un Avrupa yakasının kullandığı kaçak oranı, kaçak kullanmada adı çıkmış bölgemizin nerdeyse iki vilayeti kadardır." dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA).

Bu haberler de ilginizi çekebilir