• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
Batman esnafı beklediğini bulamadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Soğukların eksi 4 derecenin bulduğu Batman`da, esnaf kışın çetin soğuğuna rağmen bir türlü iş yapamamaktan yakınarak, bekledikleri hareketliliği bir türlü bulamadıklarını ifade ettiler.

Aşırı soğukların yaşandığı Batman`da esnaf, kış sezonuna girmeden yaptıkları hazırlığa rağmen beklediği hareketliliği yakalayamadı. Piyasanın durgunluğundan yakınan esnaf, kar yağışının gelmesini dört gözle bekler duruma geldi.

Gün boyunca dükkânlarına pek müşterinin gelmediğini belirten esnaf Agit Alpahan, işlerin azlığından yakınarak, "Sabahtan akşama kadar dükkânda beklememize rağmen pek işlerimiz olmuyor. İşlerimizin olmayışını da köy yollarının kapanmasına bağlıyorum. Çünkü ilçe ve köylerdeki yollar kardan dolayı kapalı durumdadır. O yüzden vatandaşlar pek alışverişe çıkamıyor. Buradaki halkta pek alışveriş yapmıyor. Beklediğimiz canlılığı bir türlü yakalayamadık. Kiramızı dahi çıkarmakta zorluk çekiyoruz." dedi.

Sadece kar yağışında piyasanın hareketlendiğini söyleyen esnaf Hasan Dursun ise, "Geçen seneye göre bu sene işlerimiz az da olsa iyidir. Havaların pek soğuk olmasına rağmen pek fazla iş olmuyor. Sadece kar yağışında piyasa canlandı. Onun haricinde işlerimiz durgundur. İşlerimizin bir diğer durgunluğundaki sebep de, özellikle vatandaşların büyük alışveriş merkezlerine yönelmesinden kaynaklanıyor. Bu da haliyle işlerimizi düşürüyor. Ama yine de kış sezonuna rağmen pek alışveriş olmuyor." ifadelerini kullandı.

Piyasanın durgunluğudan yakınan ayakkabı esnafından İrfan İlhan da, şunları kaydetti: "Aşırı soğukların yaşanmasına rağmen kimse pek fazla bot ayakkabı almaya gelmiyor. Özellikle kar yağışlarında işlerimiz açılıyor. Batman`da da pek kar yağışı olmadığından dolayı vatandaşlar alışverişe çıkmıyor. İhtiyaç olmadıkça vatandaşlar, bu soğuk günlerde pek dışarı çıkmıyor ve bu da bizi olumsuz yönde etkiliyor."(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir