• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
Tan, Meclis Kürsüsünden: Hizbullah-PKK Çatışması Hedefleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Son yıllarda Türkiye’de görülen normalleşme adımları 90’lı yıllarda yaşanan karanlık olayların tekrarlanmamasına yönelik olumlu izlenim oluşturmaya başlamışken kendilerini derinlerde sanan karanlık odaklar yine provokasyon ve manipülasyonlarla gündeme geldi. İddialara göre Türkiye`nin Doğu ve Güneydoğu Bölgesinde Mütedeyyin insanlarla PKK’nin çatışmasını amaçlayan bu odaklar Ubeydullah Durna’yı katletmişlerdi. 5 Mayıs 2011 günü Mustazaf-Der Yüksekova Başkan Yardımcısı Ubeydullah Durna silahla katledilmiş ve söz konusu olayın failleri yakalanmamakla beraber savcılık dosyasının da sümen altı edilmeye çalışıldığı ortaya çıkmıştı.

Yine geçtiğimiz ay Batman’da PKK/BDP’ye yakınlığıyla bilinen Özcan Temel bir düğüne yapılan silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetmişti. Her iki olayda da asıl failler derinlerin gölgesi altında saklanırken Özcan Temel’in ölümüyle ilgili olarak Batman HÜDA PAR yetkililerinden V.G. hukuksuz bir şekilde gözaltına alınmış ve olayla hiçbir bağlantısı olmamasına rağmen V.G.’nin düzmece iddialarla tutuklanması sağlanmıştı.

HÜDA PAR’ın Gördüğü Gerçeği BDP Yeni Keşfetti
Bölgede yaşanan her iki olayla ilgili olarak zamanında Mustazaf-Der yetkilileri günümüzde ise HÜDA PAR yetkilileri provokasyon gerçeğini görmüş ve bu konuda yetkilileri göreve çağırmışlardı. Batman olayıyla ilgili olarak her fırsatta PKK/BDP yetkilileri ise HÜDA PAR’ı karalamaya çalışmış ve asılsız suçlamalarda bulunmuşlardı. BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan BDP’nin alışılmışlarını bozarak Meclis Kürsüsünden HÜDA PAR’ın görülmesi gerektiğini gündeme taşıdığı Fırat’ın ötesindeki Ergenekonla ilgili Hükümet yetkililerini göreve çağırdı. Tan, her iki olayın aydınlatılması için İçişleri Bakanı’nı bilgilendirdiğini ve olayların hala aydınlatılmadığını belirtti.

Hizbullah-PKK Çatışması Hedefleniyor
TBMM Genel Kurul Kürsüsündeki konuşmasında Hizbullah-PKK çatışmasının tezgahlanmaya çalışıldığını söyleyen Tan, “Bir önemli mevzu da Sayın Bakanım, son günlerdeki iddialar. Siz de takip ediyorsunuz; Diyarbakır’da, Batman’da, Mardin’de İslami kuruluşlar açıklama yaptılar, ‘Polis aramıza ajan sokuyor.’ diye. Bunlara İnternet sitelerine de şu an girip bakabilirsiniz. Hizbullah-PKK çatışması tezgâhlanıyor.” dedi.

Yüksekova ve Batman Olayları Aydınlatılmadı
Batman ve Yüksekova’da yaşanan olaylara da değinen Tan, “Batman’da bir cinayet oldu ve MUSTAZAF-DER çevreleri bu konuda itham edildi, onlar da inkâr ettiler veya sahiplenmediler, kabullenmediler. Ben Sayın Bakanımı aradım dedim ki: ‘Yüksekova’da MUSTAZAF-DER’in bir yetkilisi öldürüldü, Batman’da da BDP’ye sempati duyan, BDP’li bir kardeşimiz öldürüldü. Bu 2 insanımızın da, 2 vatandaşımızın da, 2 kardeşimizin de katillerini lütfen kamuoyunun önüne koyun; koymadığınız vakit bu derin manipülasyonlar, enfeksiyonlar hızla yayılacak, Allah korusun, tekrar eski günlerdeki, 90’lı yıllardaki karşılıklı cinayetler, çatışmalar gündeme gelecek.’ Ama maalesef şu ana kadar Yüksekova cinayeti de, Batman cinayeti de her iki kesimden aydınlatılamadı.” açıklamasında bulundu.

‘Polis, Bölgede Muhbirleştirme Faaliyetleri Yürütüyor’
Kendilerini polis olarak tanıtan bazı kişilerin muhbirleştirme faaliyetlerine de değinen Tan, “Ve bu iddialarla, işte son, bu hafta çıkan iddialarla da bu daha da gündeme çıktı, birçok şahıs çıktı kamuoyunun önüne, dedi ki: Bana polis şu teklifte bulundu, şu ajanlaştırma yöntemini dayattı. Bunlar çok ciddi iddialardır. Eğer bu iddiaların çeyreği doğruysa değerli arkadaşlar, deniz kirlenir yani bırakınız havuzu, gölü, büyük toplumsal yaralar meydana gelir. Onun için, Sayın Bakandan istirham ediyoruz tekrar tekrar, bu gerçek katillerin, gerçek provokatörlerin kamuoyunun önüne koyulması lazım.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Basını Acılar Yaşatan Olayları Değil Gazlı Su’yu Gördü
Meclis Genel Kurul Kürsüsünde gündeme getirilen iddiaları görmek yerine işin magazinsel boyutuyla ilgilenen Türkiye Basını ise Altan Tan’ın aynı konuşma sırasında gazlı su istemesini ön plana çıkararak bölgede yüzbinlerce insanın mağduriyetine sebebiyet veren olayları ve iddiaları görmezden geldi. (Hürseda Haber)

Bu haberler de ilginizi çekebilir