• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Suriye`de Esad İki İleri Bir Geri!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

-Suriye ordusunun Hama`dan çekilmeye başlaması, Davutoğlu ile Esad arasında dün yapılan görüşmenin ilk yansıması olarak yorumlandı. Ancak ordunun gün içinde yeni yerlere girdiği haberleri gelirken, son gelişme ise İdil`in de boşaltıldığı yönünde.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu`nun dün Şam`da Beşşar Esad`la yaptığı görüşmenin meyvelerine vermeye başladığı yönündeki açıklama, Başbakan Erdoğan`dan gelmişti.

Erdoğan, Suriye ordusunun çok sayıda protestocunun öldüğü Hama`dan çekilmeye başladığını söylemiş ve bölgeye bir basın turu yapılacağı belirtilmişti.

Bunun yanında, Suriye ordusunun Türkiye sınırı yakınındaki iki köye girdiği yönünde haberler gelirken, son gelişme ise, askerlerin Davutoğlu`nun ziyareti sırasında girdiği İdlib bölgesinden çekilmeye başlaması oldu.

Başbakan Erdoğan, Hama`dan çekilmeye ilişkin olarak `mesajımız tankları çekti` derken, Davutoğlu`dan da `Esad ilk adımı attı` yorumu geldi.

Ancak görgü tanıklarının ifadelerine göre, Suriye askerleri bugün Türkiye sınırına 30 kilometre uzaklıkta bulunan Taftanaz ile Sermin köylerine girdi ve operasyonda bir kadın hayatını kaybetti.

İDLİB BOŞALTILIYOR

Esad`ın son hamlesi ise, Davutoğlu`nun Şam ziyareti sırasında soğuk rüzgarların esmesine neden olduğu belirtilen İdil`le ilgili oldu.

Esad - Davutoğlu görüşmesi sırasında, ordunun Türkiye sınırına yakın olan bu kente girdiği belirtilmişti. Ancak Suriye ordusu, ülkenin kuzeybatısında Türkiye`ye yakın İdlib bölgesinden çekilmeye başladı. Suriyeli yetkililer bugün bu bölgeye basın gezisi düzenledi. Gazeteciler de, otuz kadar askeri personel taşıyıcı ve on kadar askeri kamyonun, kentin birkaç kilometre güneyindeki Ariha`dan çekilmekte olduğunu kaydettiler.

ABD UMUDU KESTİ

Tüm bu gelişmelerin yanında, ABD yönetiminin dünkü zirvenin ardından tavrı değişmeyen Esad`dan umudunu kestiği belirtildi.

ABD`nin, askeri operasyonların devam etmesi üzerine Esad`a `yönetimi bırak` çağrısı yapabileceği bildirildi.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir