• DOLAR 32.588
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2456.306
  • ...
Çocuklar çevre bilincini oyunlarla kazanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK - "Temiz Toplum İçin Eğitim Seferberliği" çerçevesinde bilinçlendirme çalışmalarının bir adımı olarak ilkokul öğrencilerine yönelik " www.temizturkiyem.org" internet sitesi hazırlandı.

Eğitim Teknoloğu Doç. Dr. Tolga Güyer, alan uzmanları Doç. Dr. Yasin Ünsal, Araştırma Görevlisi Ahmet Gökmen ve sınıf öğretmeni Ahmet Aktaş danışman olarak sitenin kurulmasında görev aldı.

İnternet sitesi, ilköğretim okullarındaki hayat bilgisi, fen bilimleri ve sosyal bilgiler ders müfredatları incelenerek, yaklaşık 6 ayda hazırlandı.

Site aracılığıyla canlılar, hava, su, toprak, çevre kirliliği, çevrenin korunması, kaynakların etkili kullanımı ve atık yönetimi gibi konularda çocukların bilincinin artırılması amaçlanıyor.

Öğrenciler çevre müfettişi olacak
Öğrencilerin, aktif olarak kullanımını sağlamak amacıyla internet sitesinde puan ve rozet sistemi geliştirildi. Site içinde yapılan her işten puan ve rozet kazanılacak. Belirli sayıda puan, rozet ve yıldız kazanan öğrenciler, "Çevre müfettişi" olmaya hak kazanacak.

Çevre oyunu "Gargar"
"www.temizturkiyem.org" internet sitesinde, 7'si çevre bilinciyle ilgili olmak üzere 14 oyun bulunuyor. Çevre kazanımlarına paralel olarak "Gargar" adı verilen oyun hazırlandı. Senaryosu danışmanlar tarafından hazırlanan "Gargar", 7 seviyeden oluşuyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Eğitim Yayın Dairesi Başkanlığından alınan bilgiye göre; web sitesinde resim, fotoğraf ve kompozisyon yarışmaları düzenlenecek. Dereceye girenlere ödüller verilecek. (Ayetullah Turgut - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir