• DOLAR 32.57
  • EURO 35
  • ALTIN 2459.898
  • ...
İdil Belediyesi kar temizlemede sınıfta kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK- Yoğun kar yağışının yaşandığı İdil İlçesinin BDP'li Belediyesi, vatandaşların kendi imkanlarıyla işyrleri ve evlerinin önlerini karlardan temizlemeleri ile biriken karları temizlemede sınıfta kaldı.

 

Son 50 yılda görülmemiş şekilde idil ve çevresinde kar yağışını temizlemede İdil Belediyesinin aciz kaldığı, biriken karlar bir yana  Belediyenin öncelikli görevlerinden olan   yığınlara ulaşan çöplerin  alınmaması ilçe sakinlerinin tepkilerine yol açtı.

 

Edinilen bilgiye göre, İdil Belediyesinin,   yaptığı  Kültür Merkezi  sonrası büyük bir borç altına girdiği ve bu borçlarla boğuştuğu  gerekçesiyle halka hizmet yapmadığı, biriken çöpleri dahi temizleyemediği öğrenildi.

 

İdil'in çarşı merkezinde, vatandaşların evlerinin çatılarını temizlemesi sonucu kardan tepeciklerin oluştuğu,  bunun yanında biriken çöplerde eşeklerin yem aradığı  görüntüler, ilçeye yakışmayan ilginç kareler oluştururken, Belediyenin kaldırmak için hiçbir girişiminin de  olmadığı ve esnafın kendi imkanları ile dükkanlarının önünü temizledikleri görüldü.(Mehmet Şerif Aşkın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir