• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Bizler gömleği arkadan yırtılan Yusuf`ların partisiyiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Belediye Başkan adaylarını tanıtma programları devam ediyor. HÜDA PAR, Van Belediye Başkan Adaylarını Tanıtım Programında konuşan HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Sayğın, "Bizler Yezidlere baş kaldıran, "Hayhat Minezzile" deyip, ey kılıçlar Allah için öleceksem alın canımı diyen Hüseyinlerin Partisiyiz" dedi.

Hür Dava Partisi olarak 19 Aralıkta 1. kuruluş yıl dönümlerini kutlayacaklarını hatırlatan Sayğın, arada geçen 1 yıla rağmen heyecanlarının tap taze olduğunu ve sanki yılların partisiymiş gibi tecrübe kazandıklarını belirterek, "Bizler, İslam davası için, parmağındaki yüzüğü dışında verecek hiçbir şeyi olmayan ve onu bağışlayan bacılarımızın partisiyiz. Bizler, Van`ın en ücra ilçesinin en ücra köyünde parti broşürü dağıtılırken, ev reisinin `benim zaten bir partim var` deyip, broşürü yere attığı zaman, arkadan koşarak gelen ve `vay siz miydiniz gelen, televizyondan duymuştum` deyip broşürü yerden kaldırıp öpen ve göğsüne basan annelerin partisiyiz. Bizler yağmur altında saatlerce parti programını dağıtan, bunu halka tebliğ sayan ve sırılsıklam olmuş duruşuyla gönülleri fetheden kardeşlerimizin, ağabeylerimizin partisiyiz. Bizler defalarca hakarete, iftiraya maruz kalan ve gömleği arkadan yırtılan Yusuf`ların partisiyiz. Bizler Yezidlere baş kaldıran, "hayhat minezzile" deyip, ey kılıçlar Allah için öleceksem alın canımı diyen Hüseyinlerin partisiyiz" şeklinde konuştu.

"Allaha vereceğimiz hesaptan korkun"
"Bu fedakârlığa layık olmak lazım, Bu sevgiye layık olmak lazım, bu imana kurban olmak lazım, kurban!" diyen Sayğın konuşmasını şöyle sürdürdü: "İşte bu nedenle, Bizim manevi sorumluluğumuz ağır. İşte yükümüzü ağır yapan da budur. Dünyalık hiçbir hesap içerisinde olmayacağız. Davamız İslam Davasıdır. Bundan dolayıdır ki Allaha vereceğimiz hesaptan korkun. Yarın Allahın huzuruna pak bir alınla çıkmayı umut ediyoruz. Biz üzerimize düşeni yaptık mı? Yapmadık mı? İhmalimiz Var mı? Onun Hesabını vereceğiz. Başarı ise Allah`tandır. Bizler tedbirimizi alacağız. Bu tedbir çok çalışmaktır. Dürüst olmaktır. Halka yalan söylememektir. Verdiğimiz sözü tutmaktır. Onlara ihanet etmemektir"

Sayğın, konuşmasında Hz. Ali`nin şu sözlerini hatırlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Görevimizin esası Allaha itaat olmalıdır. Allahın kitabında emrettiği farz ve sünnetlere uymak olmalıdır."

"En Kıymetli azığımız iyiliğe yönelik işlerimiz olsun. Halka sevgi ve merhamet besleyelim"
"Her işimizde alçak gönüllü ve ölçülü olmalıyız. Adalet mülkün temelidir ve ondan ayrılmamalıyız.

"İşlerimizde şahısların rızasını değil, toplumun rızasını esas alalım"
"Halkın ayıplarını araştırmamalıyız. Bunu adet edinenleri yanımıza yaklaştırmamalıyız.
"İşlerimizde devamlı istişare etmeliyiz. Yanımızda devamlı sadık ve kanaatkâr insanları bulundurmalıyız."
"İnsanlar arasında iyi niyeti yaygınlaştırmalıyız."
"Halkın güzel adetlerini devam ettirmeliyiz."
"Alimler ve ariflerden sürekli görüş almalıyız."
"Görev ve yetki vereceğimiz insanlar Allaha ve resulüne herkesten daha bağlı ve sadık olmalı.
Denetime önem vermeliyiz"
"Zor durumdakilere, fakir ve yoksula yardım etmeli ve yapacağımız fedakârlık bize ağır gelmemelidir"
"Kalkınmayı esas almalıyız. Ticaret ve zanaat ehliyle iyi geçinmeliyiz."
"Hiçbir işi ihmal etmemeliyiz."
"Yetim ve yaşlıların geçimini üzerimize almalıyız"

Sağın son olarak, dilek ve ihtiyaç sahipleriyle oturup konuşmalı, onlara tevazu göstermeliyiz. Halktan uzak ve saklı kalmamalıyız" tavsiyesinde bulunarak konuşmasını tamamladı.
 
(Fikret Özkan, Murat Dalgın, Hamza Kaya-İLKHA)
 
 
 
 
 



 

Bu haberler de ilginizi çekebilir