• DOLAR 32.469
  • EURO 34.739
  • ALTIN 2436.957
  • ...
Erdoğan Somali`ye Gidecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Erdoğan, bütün gayretlerin dünyada yaşanan krizden halkın minimum etkilenmesi için olduğunu söyledi. "Bu kez teğet bile geçmeyecektir" dediğini aktaran Erdoğan, şöyle konuştu:

"Hükümetimiz, önleyici bir yaklaşımla sorunlar kapımızı çalmadan bunları nasıl bertaraf edeceğimizin mücadelesini veriyor. Bu çerçevede önlemlerimizi alıyoruz. Küresel ekonomide yaşanan son gelişmeler orta ve uzun vadede Türkiye`yi bu kez inşallah teğet bile geçmeyecektir. Benim bu noktada milletimden tek bir ricam var. Ramazan ayını da bir imkan bilerek lütfen israftan kaçının. Bakın, birilerinin dediği gibi `harcama yapmayın` falan demiyorum. Ne demek harcama yapmayın. Tabii ki harcama yapacaksınız. Piyasada bu hareketlilikler olacak. Ama israf etmeyeceksiniz. Biz israf etmeyeceğiz. İsraf ekonomisinden yana değil, verim ekonomisinden yana olacağız. Arabayı tercih etmeyeceksiniz evi tercih edeceksiniz. Lüks evi ilave etme. Oturduğun yerde oturmaya devam et. Bu adımları attığımız zaman bu süreç bizler için artı yazacaktır. Firmalarımızın ihracat odakları bir strateji izlemeleri son derece önemlidir."

ERDOĞAN`IN KONUŞMASINDAN SATIRBAŞLARI

- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ``Siz bakmayın Türkiye`nin sevincine gölge düşürmek isteyen ehliyetsiz, liyakatsiz insanların bir bardak suda kopardıkları fırtınaya... Bakınız, memleket adına, millet adına, ülke adına ne pozitif bir cümle kurabiliyorlar, ne gelecek için bir umut olabiliyorlar. Türkiye`nin onurunu yaralamak pahasına, ülkenin itibarına gölge düşürmek pahasına muhalefet ediyorlar. Ne acıyı, ne sevinci paylaşabiliyorlar`` dedi.

- Erdoğan, ``Kriz psikolojisinin bizi esir almasına izin vermiyoruz, izin vermeyeceğiz. Milletin cebinden çıkan her kuruşun sorumluluğunu hissediyoruz`` dedi.

- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ``Hükümetimiz, önleyici bir yaklaşımla sorunlar kapımızı çalmadan bunları nasıl bertaraf edeceğimizin mücadelesini veriyor. Bu çerçevede önlemlerimizi alıyoruz. Küresel ekonomide yaşanan son gelişmeler orta ve uzun vadede Türkiye`yi bu kez inşallah teğet bile geçmeyecektir. Benim bu noktada milletimden tek bir ricam var. Ramazan ayını da bir imkan bilerek lütfen israftan kaçının. Bakın, birilerinin dediği gibi `harcama yapmayın` falan demiyorum. Ne demek harcama yapmayın. Tabii ki harcama yapacaksınız. Piyasada bu hareketlilikler olacak. Ama israf etmeyeceksiniz. Biz israf etmeyeceğiz. İsraf ekonomisinden yana değil, verim ekonomisinden yana olacağız`` dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ``Dışişleri Bakanımız, bölge hakkındaki projeksiyonumuzu açıkça komşu bir ülkenin cumhurbaşkanına iletirken, bakanımızın oraya Türkiye`nin mesajını değil de başka bir ülkenin mesajını götürdüğünü iddia etmek, bir büyük gafletin değilse, şifa bulmaz bir cehaletin ilanı değil midir?`` dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile birlikte açlık sorununun yaşandığı Somali`ye gideceğini söyledi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Afrika`da yaşanan açlık sorununu Eylül ayında New York`ta yapılacak Birleşmiş Milletler toplantılarında gündeme getireceğini bildirdi.
Erdoğan: Ak Parti`nin 10. yılını milletle kutlayacağız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti`nin 10. kuruluş yıldönümünü milletle birlikte kutlayacaklarını söyledi.

Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, AK Parti`nin 3 gün sonra 10. yıldönümü olduğunu belirterek, "Milletin partisi 10 yaşında. 10 yılın 9 yılını millete hizmet ederek geçirdik. 10. yılı milletimizle kutlayacağız." dedi.

Erdoğan, AK Parti`nin geride bıraktığı on yılda Türkiye`yi siyaseti girdaptan çıkarmakla kalmadıklarını, girdikleri her seçimden de başarıyla çıktıklarını söyledi.

12 Haziran seçim sonuçlarının çok anlamlı olduğunu belirten Erdoğan, "Belirli bir azınlığın, belli bir ideolojinin, zümrenin partisi olmadığı, Türkiye`nin partisi olduğu aşikar biçimde belirlendi." diye konuştu. AK Parti`nin bütün Türkiye`nin partisi olduğunu kaydeden Erdoğan, AK Parti siyasetinin bu ülkenin haritasında girmediği ve kabul görmediği bir yerin olmadığını vurguladı.

İlerleyen dönemde Türkiye`yi daha fazla demokrasiyle taçlandırmanın en büyük hedefleri olacağını vurgulayan Erdoğan, memleket, millet, ülke adına pozitif bir cümle kuramadıklarını, ülkenin onurunu yaralamak pahasına muhalefet edildiğini kaydetti.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir