• DOLAR 32.588
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2456.306
  • ...
Diyarbakırlıların elektrik çilesi bitmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Merkez Bağlar ilçesi Cemiloğlu Caddesindeki mahalle sakinleri, son günlerde yaşanan elektrik kesintilerine tepki göstererek yolu trafiğe kapattı. Yetkilileri göreve çağıran halk, elektrik sorununa bir çözüm bulunmasını isteyerek bir çare bulunmadığı takdirde tekrar yolu kapatıp eylem yapacaklarını ifade ettiler.

 

"Bağlar bölgesinde sürekli elektrikler kesiliyor"
Yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı arkadaşlarının psikolojisinin bozulduğunu ifade eden Sedat adlı mahalle sakini, "Artık arkadaşlarımızın psikolojisi bozulmuş. Ne konuştuğunun farkında değil ki haklıdır da. Çünkü bu elektrik kesintileri bağlar bölgesinde her yıl böyledir" dedi.

 

"Sürekli buraya yöneliyorlar biraz da zengin kesimin elektriklerini kessinler"
Yetkililere seslenen Sedat, "Buna bir çözüm bulun. Eğer kim diyorsa bunlar kaçak kullanıyorlar o kişiler yalan söylüyorlar. Bir kaç yerde olabilir o da adamın işi gücü yoktur kullanmıştır. Bu da normaldir çünkü adam hiçbir iş yapmıyor. Sürekli buraya yöneliyorlar yetkililer. Ofis, Yenişehir bölgelerine de yönelsinler. Zengin olan taraflara da yönelsinler niye sadece buraya yöneliyorlar ki. Bizim ne günahımız var. Bu tarafın halkı yoksul kesimdir adamın işi gücü yok ekonomik gücü yok. Yetkililere sesleniyorum bölge ayrımcılığını yapmasınlar biz de buranın vatandaşıyız biz de bu yörenin evladıyız" şeklinde konuştu.

 

"Başbakan geldiğinde belediye ona hizmet ediyor ama yollara gelince temizlemiyor"
Belediyeye de tepki gösteren Sedat, Başbakan geldiği zaman belediyenin ona hizmet edip yolları temizlediğini ancak sonrasında bir şey yapmadığını belirterek, "Gelin bakın bu yolların haline. Karayolları mecbur değil buraları düzeltmeye karayolları çevre yolunu düzeltmesini yapmaya mecburdur. Ama şehir içine karayolları mecbur değil. Tuz döküp temizlik yapsın bunlardan belediye sorumludur. Eğer belediye sorumluysa bunları yapmak zorundadır" şeklinde konuştu.

 

"Bırakın ne halleri varsa görsünler!"
3 gündür mahallede elektriklerin olmadığını ifade eden bir diğer mahalle sakini Ferhat Gürcü, "kArşı tarafa yani Ofise veya Yenişehir'e bakınca zengin kısımdır diye elektrikleri hiç gitmiyor. Bunlar ayrımcılık yapıyorlar. Milletin evinde odun yoktur yakmaya. DEDAŞ da gelip yıllık elektrik bakımını yapmıyor sonra bütün bahaneyi kaçak elektriğe yüklüyorlar. Elektrik arızayı arıyoruz adam diyor ki, müdür demiş, 'bırakın ne halleri varsa görsünler" şeklinde konuştu.

 

Gürcü konuşmasını şöyle sürdürdü: "3 gündür elektriğimiz olmadığı için gerekli bütün yetkilileri aradık ve kimse bizimle ilgilenmiyor. DEDAŞ Müdürüdür diyor bırakın umursamayın ne halleri varsa görsünler gitsin bunları Ofise, Yenişehir'e zengin kesimlere yapsın ama yapmıyorlar. Biz şuan burada ikinci sınıf insan muamelesi görüyoruz." dedi.

 

"Belediye ne bir tuzlama yapıyor nede bir temizlik yapıyor"
Belediyenin de işini yapmadığını ifade eden Gürcü, "Kış geldiği kar yağdığı zaman her sene çektiğimiz rezillik geliyor. Örneğin 3 gündür kar yağıyor belediye ne bir tuzlama yapıyor ne de bir temizlik yapıyor. Yetkililere sesleniyorum gelsinler bizim yaşadığımız bu yerde yaşayabiliyorlarsa gelsinler sadece bir gece burada yaşasınlar. Bizim yaşadığımız bu hayatı, çektiğimiz bu rezilliği yaşayabiliyor iseler gelsinler sadece bir gece yaşasınlar." ifadelerini kullandı. (Ömer Yasin Ergin/Ali Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir