• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Mardin`de Hayat Durma Noktasına Geldi-FOTO Galeri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Kent merkezinde yer yer 50 santim, yüksek kesimlerde ise 2 metreyi bulan kar kalınlığı, adeta hayatı durma noktasında getirdi. Yolların kar nedeniyle kapanması sonucu il merkezinin hemen hemen bütün ilçe ve köylerle bağlantısı kesildi. İl merkezini ilçelere bağlayan yollarda birçok araç yollarda kaldı. Su ve elektriklerin sık sık kesildiği Mardin`de kar Mardinliler için kabusa dönüştü.
 
Mardin Valiliğinden edinilen bilgilere göre, 600`ün üzerinde köy ile ulaşım sağlanamazken, valilik bünyesinde kurulan kriz merkezine 3 gün içinde 15 bine yakın yardım çağrısı geldi.
 
Kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan şehir merkezindeki yolların açılamaması hayatı durma noktasına getirdi. Şehiriçi toplu taşıma ulaşımının bile aralıklarla sağlandığı Mardin merkezde yol ve kaldırımların temizlenememesi üzerine esnaf de işyerlerini açamayınca çarşı, cadde ve sokaklarda adeta in cin oynadı. Mardin`in en işlek caddesi olan 1. caddenin trafiğe kapanması ile kimsenin çarşıya çıkamaması hayatı olumsuz etkiledi.
Mardin Belediyesi ve Karayollarının karla mücadele ekiplerinin çalışmalarını yetersiz bulan vatandaşlar, yolların 3 günden beri kapalı olmasına tepki gösterdi. Araçlar adeta kara gömülürken, çarşı merkezinde esnaf işyerini açamadı.
 
Belediyenin kar çalışmasında sınıfta kaldığını belirten esnaflardan Ali Demir, "1992`den bu yana ilk defa Mardin`de bu kadar çok kar yağdı. Şu anda şehirde bütün hayat felç olmuş durumda. Elektrikler sık sık kesiliyor, yollar kapalı, içme suyu şebekesi donduğu için sular verilmiyor, esnaf dükkânını açamıyor, evinden çıkamıyor. Zaten okullar 3 gün tatil edilmişti. Yaklaşık 2 metre kar yağdı, hayat tamamen felç olmuş durumda. Belediyenin yetersizliği, zamanında müdahale edememesi kar sevincini bize kabusa dönüştürdü." dedi.
 
Belediyenin yapması gereken kaldırım temizleme çalışmalarını kendilerinin yaptığını anlatan esnaftan Mehmet Bedii Aslan ise, "Gördüğünüz gibi Mardin`in tek caddesi var ve o da trafiğe kapandı. 3 gündür hiçbir esnaf gelip de işyerini açamadı. Şehir içi çalışmıyor. Bu kadar insana yazık değil mi? Belediye bugün eğer bu karı temizleyemeyecekse ne zaman gelip bize hizmet edecek." şeklinde tepki gösterdi. (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir