• DOLAR 32.361
  • EURO 34.849
  • ALTIN 2391.564
  • ...
Bangladeş`te olaylar devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bangladeş`te, Cemaat-i İslami Genel Sekreter Yardımcısı Abdüldakir Molla`nın şehid edilmesinin ardından ülkede patlak veren şiddet olayları devam ediyor.

Molla`nın şehid edilmesinden sonra çıkan olaylarda hayatını kaybedenlerin sayısı 7`ye yükseldi. Cemaat-i İslami`nin ülkenin güneyindeki Lakshmipur bölgesi başkan yardımcısı Feyiz Ahmet ise ölü bulundu.

Lakshmipur Hastanesi yetkilileri, Ahmet`in cesedinin kimliği bilinmeyen kişilerce gece 02.00 sıralarında hastaneye bırakıldığı bilgisini verdi. Ailesi ise Feyiz Ahmet`in güvenlik güçlerince öldürüldüğünü iddia etti.

Aile, dün gece evlerine gelen özel harekat ekiplerinin Feyiz Ahmet`i zorla dışarı çıkararak şehid ettiğini kaydetti. Olayla ilgili emniyet yetkilileri herhangi bir açıklama yapmazken, Ahmet`in eşi Marziye Begüm, özel harekat ekiplerinin "eve zorla girerek eşini çatıya çıkardıklarını ve orada öldürdüklerini" söyledi.

Feyiz Ahmet`in ölümünü "cinayet" olarak niteleyen Cemaat-i İslami yetkilileri ve partinin gençlik kanadı, bölgedeki bir çok şehirde olayı protesto için gösteriler düzenledi. Gösterilerde, bölgedeki yollar kurulan barikatlarla kapatıldı.

Seçim öncesi gerilim yükseliyor

Abdülkadir Molla`nın idam edilmesi nedeniyle ülke genelinde çıkan şiddet olayları tırmanırken, 5 Ocak 2014`te yapılması planlanan seçimler öncesi ülkedeki tansiyon giderek artıyor.

Bu arada başkent Dakka`da dün çıkan olaylarda, babasını ziyaret için iş yerine giden 11 yaşındaki Şanto İslam`ın, plastik mermiyle başından ve boynundan vurulduğu açıklandı. Doktorlar, Dakka Üniversite Hastanesi`nde tedavi altına alınan İslam`ın durumunun kritik olduğunu belirtti. Küçük çocuğun annesi, "Dakka`ya, İslam`ın burada çalışan babasına yakın olması için geldik ama şimdi o kanlar içinde yatıyor" dedi.

Gösterilerde 10 kişinin daha plastik mermiyle vurulduğu belirtildi.

Cemaat-i İslami yetkilileri yarın genel grev ve kitlesel gösteriler düzenleyeceklerini açıklarken, 16 Aralık`ta Molla`nın idamı ve ülkedeki genel durumun tartışılacağı bir oturum planlanıyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir