• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
HÜDA PAR: Şırnak'ta neden gerekli tedbirler alınmadı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - HÜDA PAR, Şırnak genelinde Çarşamba gününden bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle yaşanan sorunlara zamanında müdahale etmeyen yetkililere tepki gösterdi.

Konu ile ilgili olarak HÜDA PAR Şırnak İl Başkanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "11 Aralık 2013 Çarşamba günü, Şırnak İl ve İlçelerinde aralıklarla yağan kar nedeniyle, İlimiz ve ilçelerinin tümünde yollar kapanmış, köylerde ve yolda kalan vatandaşlarımız mağdur olmuştur. Günler öncesinden, hava raporlarında bölgenin kar yağışı etkisine gireceği açıklanmasına rağmen, gerekli tedbirler zamanında alınmadığı ve uyarıların dikkate alınmadığı görülmüştür."

Şırnak merkezinde yağan yoğun kar yağışı sebebiyle, bir gecede şehrin tüm sokaklarının karla kapandığı ve hiçbir aracın hareket edemez hale geldiğinin belirtildiği açıklamada, "İlk andan itibaren Belediye, Özel İdare, Karayolları ve İl Afet Müdürlüğü'nün gerekli girişimleri başlatması gerekirken, ilgililerin duyarsız kaldığı görülmüştür. Şehir merkezindeki çalışmalar kar yağışının yağdığı günün sonrasında başlanmış, şehrin ancak ana caddelerinin az bir kısmı açılabilmiştir." İfadelerine yer verildi.

Tedbirler neden önceden alınmadı?
Şırnak Siirt Karayolu 3. günü olmasına rağmen halen açılmamış olduğunun görüldüğünün belirtildiği açıklamada, "Oysa bu yol her yıl kar nedeniyle belirli günlerde yağan yağışla kapandığı herkesin malumudur. Tedbirler neden önceden alınmamıştır?" denildi.

"Yine yağan kar yağışı nedeniyle kapanan Şırnak-Uludere ve Uludere Beytüşşebap yolunun ise sadece Uludere'ye kadar olan kısmının açıldığı, Beytüşşebap yolunun ise halen kapalı kaldığı görülmektedir." denilen açıklamada "Kapandığı 40-50 yıldır duyulmayan Nusaybin Cizre D-400 karayolu ise 3. gününde ancak tek şerit üzeri açılabilmiş, Mersin Limanından Habur Sınır Kapısına kadar her türlü özel ve yük araçlarının kullandıkları bu yolda binlerce vatandaş mağdur olmuştur. Hasta ve yaşlı vatandaşlar ölüm tehlikesi geçirmiş, bir Iraklı vatandaşın ise kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği beyan edilmiştir." İfadeleri kullanıldı.

Binlerce kişinin mahsur kalması yetkililerin ayıbıdır
Binlerce kişinin kar nedeniyle mahsur kalmasının, çağ atlayan Türkiye'de yetkililer başta olmak üzere bütün ülkenin ayıbı olduğunun belirtildiği açıklamada "Güneydoğuda hiç iş makinesi yok iken de bu güzergah 3 gün kapalı kalmamıştır. İstanbul Ankara gibi şehirlerde meteoroloji yarın hava bulutlu dediği andan itibaren yetkililer alarma geçiyor. Bölgemiz de ise; Halk mağdur olduktan, birçok yerden mahsur kaldıklarına dair telefonlar yankılandıktan ve insanlar ile hayvan sürülerinin ölümle burun buruna geldikten sonra ancak sesimiz duyuluyor." denildi.

Ülkenin kalkınmada öncelikli illeri arasında yer alan Şırnak'ın bu rezaleti hak etmediğinin ifade edildiği açıklamada, "İsmini Nuh Peygamberden alan ve Şehrinuh olarak bilinen şehrimiz ve halkımız her şeyin en iyisine layıktır.

Oluşan bir tabii afet sonrası, ilgililerin daha seri olarak duyarlı ve dikkatli davranmaları, bölge insanımızın da en iyi şekilde korunma hakkına sahip olduğunun bilinci ile şu an halen mağdur durumda ve mağdur olmuş vatandaşlarımıza destek çıkılması konusunda tüm yetkilileri duyarlı olmaya davet ediyoruz." denildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir