• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
"Bangladeş Hükümetini lanetliyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Cemaati İslami Hareketinin Genel Sekreteri Abdülkadir Molla'nın, Bangladeş hükümeti tarafından idam edilmesi, Hür Dava Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığınca yapılan basın açıklaması ile kınandı.

Parti binasında yapılan basın açıklamasını İl Başkanı Lokman Yalçın okudu. Allah`a, Peygamberine ve Ahiret gününe inanan Müslümanlar olarak öncelikle Abdülkadir Molla`nın şehadetini tebrik ettiklerini belirten İl Başkanı Yalçın, Abdulkadir Molla'nın aile üyelerinin verdiği bilgiye göre, Abdülkadir Molla'nın, idamdan önce, "Suçum Allah`tan başkasına kulluk etmemekti. Bize kulluk et, dediler. Ben de "asın" dedim. Ben sadece İslami bir partinin lideri olduğum için öldürülüyorum. Ben hiçbir suç işlemedim. Sadece bir Müslüman olduğum için asılıyorum. Bu hükümet benim bu suçlardan hiçbirini işlemediğimi çok iyi bildiği halde beni öldürüyor. Sadece Cemaat-i İslami'nin lideri olduğum için. Benim şehadetimi Bangladeş İslam devleti için kullanın." dediğini aktardı.
Bangladeş Hükümetine en ağır yaptırımlar uygulanmalıdır

Bangladeş Hükümeti`nin insanlık dışı uygulamalarına karşı insani duyarlılığa sahip her kurum ve kuruluşun tepki göstermesi gerektiğini vurgulayan Yalçın, "Zalim Bangladeş Hükümetine en ağır yaptırımlar uygulanmalıdır. Bu durum bir insanlık suçudur ve Bangladeş Hükümetine karşı yaptırım uygulamak insanlığın gereğidir." şeklinde konuştu.
Her platformda Bangladeş Hükümetini yalnız bırakacak adımların atılması gerektiğini ifade eden Yalçın, "Cemaat-i İslami tüm İslam Ülkelerinde Müslümanlar tarafından yakından tanınmakta ve sevilmektedir. Tüm Müslümanlar sorumluluk bilinci ile hareket ederek, bu zulüm karşısında gür bir ses çıkarmalıdırlar." İfadelerini kullandı.

Bangladeş ikinci İsrail olacaktır
Yalçın, Bangladeş Hükümetini en ağır biçimde lanetleyerek "Cemaat-i İslami`nin tüm kadrosu ve mensupları serbest bırakılmadığı müddetçe, Bangladeş Hükümeti İkinci İsrail olarak tanımlanmaktan kutulamayacaktır." İfadelerini kullandı.

Vahdetten başka kurtuluş yolumuz yoktur.
Bütün Müslümanlara seslenen Yalçın, "Bizler de biliyoruz ki, zalimlerin tek derdi, İslam ve Müslümanlardır. Tüm dünya Müslümanlarına sesleniyoruz: Bu zulümlerin ve kıyımların önüne geçecek tek şey aramızdaki birlik, yani vahdet olacaktır. İslam dünyasına vahdet çağrımızı tekrar yineliyoruz. Hep beraber olalım, bir olalım, tek vücut olalım. Vahdetten başka kurtuluş yolumuz yoktur" dedi. (Mehmet Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir