• DOLAR 34.284
  • EURO 37.509
  • ALTIN 2917.245
  • ...
Bitlis'te hayat durma noktasına geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Bitlis'te üç gündür aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle hayat durma noktasına gelirken 265 köy yolu da ulaşıma kapandı.. Kent merkezinde kar kalınlığı 70 santimetre, yüksek kesimlerde ise bir metreye ulaştı.

 

Kar yağışı nedeniyle İl ve ilçelerindeki okullarda bugün de eğitime ara verildi. Kapanan köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler, 3 kar makinesi, 14 greyder, 11 dozer, 14 servis pikabı, 8 yükleyici ve 10 ekipmanla birlikte aralıksız olarak yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

 

Kent merkezinde kapanan birçok mahalle yolu Belediye ekipleri tarafında açılmaya çalışılıyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle iş yerlerini açamayan esnaflar, kendi imkanlarıyla kar temizleme çalışması yaparak iş yerlerinin önünü açıyor.

 

Yollarda mahsur kalan araçları kurtarmak için, karayolları ekipleri de aralıksız çalışmalarını sürdürüyor. Yolda mahsur kalan TIR şoförleri de yolların açılmasıyla birlikte zincir takarak yeniden yollara koyuldu.

 

Karın en çok keyfini çıkaranlar ise çocuklar oldu. Okulların tatil olmasını fırsat bilen kimi çocuklar kaymanın, kimileri kardan adam yapmanın, kimileri de kartopu oynayarak kış mevsiminin tadını çıkarmaya çalışıyor.

 

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının yarın da devam edeceğini, yağışların yerini Cumartesi gününden itibaren soğuk havaya bırakacağını belirterek, sürücülerin zincirsiz yola çıkmamaları, yayaların ise buz sarkıtlarına karşı saçak altlarını kullanmamaları konusunda uyarılarda bulundular.(Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir