• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
'İnşaat zirvesi' Bursa'da toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Türkiye'de ve dünyada ekonominin can damarı olarak görülen inşaat sektörünün temsilcileri yayın hayatında 5'inci yılını kutlayan İnşaat Burada Dergisi'nin organizasyonuyla Bursa'da buluştu.

 

Ada Creative ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyona, Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, İMSAD Başkanı Dündar Yetişener ve BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk ile inşaat sektörünün önemli temsilcileri katıldı.

 

Bursa Sanayi ve Ticaret Odası'nda gerçekleşen organizasyonda inşaat sektörünün nasıl bir ivme kazandığı, sektörün önemli sorunları ve geleceği konuşuldu.

 

Zirvenin açılış konuşmasını yapan Ada Creative Ajans Başkanı Serap Kaya, 5 yıldır inşaat sektörünü Bursa özelinde ve Marmara, Kuzey Ege ve İç Batı Anadolu genelinde yakından takip ettiklerini ve bu alanda güçlü bir birikim elde ettiklerini söyledi.

 

Kaya'dan sonra konuşan İMSAD Başkanı Dündar Yetişener ise, Türkiye'nin dünyada inşaat malzemecisi ihracatında 5'inci olduğunu söyledi. Her sektörde olduğu gibi inşaat sektöründe de sürdürülebilirlik ve inovasyon kavramlarının öneminden bahseden Yetişener, son dönemde hızlı bir ivme kazanan inşaat sektörünün tüm yönleri ile konuşulabilmesi adına yapılan zirvenin verimli geçeceğini söyledi.

 

BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk da, inşaat sektörünün önemli bir lokomotif olduğunu ve kentsel dönüşüm çalışmaları ile sektörün daha da büyüyeceğini söyledi. BTSO çatısı altında oluşturulan 51 sektörel komiteden 4'ünün inşaat komitesi olduğunu söyleyen Topuk, sektörün gelişimi için BTSO olarak her türlü işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

 

İnşaat sektörünün ülke kalkınmasında büyük bir yere sahip olduğunu söyleyen Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu bu nedenle de büyük kayıplar yaşanmaması için inşaat sektörünün tüm yönleriyle konuşulması gerektiğini söyledi. Bu kapsamda sektör temsilcilerinin katılımı ile düzenlenen zirveden büyük bir fayda edinileceğini söyledi.

 

Zirvenin ikinci bölümünde inşaat sektörünün gelecek beklentileri, sektörü bekleyen riskler ve fırsatlar, konut sektöründe ekonomik riskler, konut kredilerinde yaşanan dalgalanmaların inşaat sektörüne etkileri, kredi faizlerinde gelecek hesapları ile Bursa'nın mevcut konut stoğu ve gelecek konut yapısına bakış, konut sektörü ve yeni nesil pazarlama anlayışı, konut sektöründe yenilikçi ve yaratıcı yaklaşımlar konuları katılımcılar tarafından ele alındı. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir